Trucul care calmeaza bebelusul ca prin minune. Functioneaza de fiecare data pentru a opri nou-nascutii din plans!

/ / Modificat: 2021-12-28
Trucul care calmeaza bebelusul ca prin minune. Functioneaza de fiecare data pentru a opri nou-nascutii din plans!

Atunci cand devin parinti pentru prima data, unul dintre lucrurile care ii sperie cel mai tare pe oameni este plansul de neconsolat al bebelusului. Nou-nascutii plang mult, mai ales in primele luni de viata, iar proaspetii parinti sunt, de multe ori, depasiti de situatie si epuizati.

Atunci cand ati eliminat toate posibilele cauze fiziologice pentru care un bebelus plange (foame, somn, dureri, disconfort, scutec neschimbat etc), exista un truc care va poate ajuta sa calmati nou-nascutul.

Robert Hamilton este medic pediatru in California de mai bine de 30 de ani. De-a lungul carierei sale, el a observat ca una dintre cele mai mari provocari este sa se inteleaga cu parintii in timp ce bebelusul plange, in cabinetul sau. Asa ca a pus la punct o metoda de a calma bebelusul care, spune el, functioneaza in cele mai multe dintre cazuri.

El a facut si mai multe filmulete in care face demonstratii in cabinetul sau si le arata parintilor cum sa ii tina pe copii pentru a-i linisti. Metoda este ideala in primele trei luni de viata, cand greutatea bebelusului permite sa fie tinut asa.

Ce trebuie sa faceti

Incrucisati bratele bebelusului la piept si prindeti-le cu mana voastra. Intoarceti copilul cu fata in jos si, in timp ce ii tineti manutele la piept cu o mana, cu cealalta prindeti-i funduletul.

In aceasta pozitie, leganati-l in sus si in jos, in timp ce mana cu care il tineti de fundulet o miscati usor, astfel incat sa ii „scuturati” bazinul.

De ce functioneaza?

Pozitia este similara cu infasatul, care s-a demonstrat ca ii calmeaza pe bebelusi in primele luni de viata. Atentie, vorbim despre un infasat corect, nu legatul fedeles, asa cum se practica in urma cu ceva ani. La fel ca in cazul infasatului, aceasta pozitie, cu mainile stranse la piept, ii calmeaza pe copii, deoarece seamana cu pozitia lor intrauterina, iar acest lucru le aduce alinare si confort.

Metoda merita incercata si acasa si poate fi solutia salvatoare atunci cand nu mai stiti ce sa faceti pentru a opri bebelusul din plans. De asemenea, puteti cauta filmulete demonstrative pe internet, pentru a va convinge ca functioneaza. Le gasiti daca dati cautare dupa numele medicului pediatru, pentru ca trucul ii poarta numele celui care l-a inventat.

Un alt truc care functioneaza in primele luni de viata este contactul piele pe piele. Copiii au nevoie de acest contact cat mai des posibil, deoarece caldura corpului uman, care are temperatura ideala pentru ei, si apropierea, faptul ca simt mirosul mamei sau al tatalui, ii fac sa se linisteasca ca prin minune. Atunci cand nimic nu functioneaza, puneti bebelusul dezbracat in partea de sus pe pieptul vostru si acoperiti-l cu o paturica. Sunt bebelusi care doar asa se linistesc si adorm ca prin minune, chiar si in mijlocul unei crize de colici.

FOTO: Pixabay.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre