Protectia solara a bebelusului in timpul iernii

/ / Modificat: 2012-01-10
Protectia solara a bebelusului in timpul iernii





 




Bebelusul tau are nevoie de protectie?

Studiile arata ca doua sau mai multe cazuri de arsuri solare la o varsta frageda pot creste riscul de cancer de piele mai tarziu. Chiar si in timpul iernii, bebelusii nu trebuie sa iasa afara fara crema de protectie solara deoarece pielea de culoare deschisa a copiilor poate fi arsa in doar 5 minute de expunere la soare. Asadar, bebelusii au nevoie de protectie chiar si in zilele noroase si friguroase.

Din fericire, exista produse care ii protejeaza pe bebelusi de razele ultraviolete daunatoare. Poti sa il scoti la soare pe micut abia dupa ce ii pui o caciula, il imbraci si aplici crema de protectie pe toata pielea.

Cele mai indicate caciuli pentru bebelusi sunt cele care le protejeaza atat fata cat si ceafa. Niciodata nu este prea devreme sa il obisnuiesti pe micutul tau sa poarte caciula de fiecare data cand iese afara. Insa, o caciula nu este de ajuns pentru a-i proteja pe copiii sub un an, ei trebuie sa fie expusi direct la soare cat mai putin posibil.

Ochelarii de soare pentru copii ti se pot parea un lux, dar ei protejeaza ochii copilului tau de soare si copiii ar trebui sa fie incurajati sa ii poarte de la varsta de 6 luni. Asigura-te ca acestia ofera protectie impotriva razelor ultraviolete. Ochelarii pot costa destul de mult, dar anumite perechi de calitate proasta s-ar putea sa le faca mai mult rau decat bine ochilor copilului tau.

Cauta ochelari cu rama de cauciuc pentru a nu-l deranja pe bebelusul tau in spatele urechii. In plus, ramele din acest material aluneca mai greu.

Cauta creme si spray-uri special concepute pentru bebelusi, cremele pentru adulti ii pot irita pielea. Alege una care are un factor de protectie solara de cel putin 15.

Cele mai sigure creme de protectie solara pentru copii sunt cele care nu contin produse chimice si care sunt preparate cu oxid de zinc sau dioxid de titaniu (aceste ingrediente blocheaza soarele). Daca bebelusul tau are 6 luni sau este mai mare, aplica crema de protectie solara de fiecare data cand iesiti din casa.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre