Solutii pentru pielea cu tendinta atopica

/ / Modificat: 2019-03-05
Solutii pentru pielea cu tendinta atopica

Pielea cu tendinta atopica este din ce in ce mai des intalnita in randul bebelusilor. Se manifesta printr-o uscaciune extrema, mancarimi si un disconfort cutanat uneori intens si este asociata cu factori genetici si de mediu.

Eczema atopica se manifesta adesea incepand cu luna a treia de viata si se atenueaza dupa cativa ani. Dupa atenuare, pielea ramane in continuare uscata.

mustela-atopic

Pielea uscata cu tendinta atopica este o piele saraca in lipide, elementele grase care asigura in mod normal etanseitatea barierei cutanate. Acest tip de piele este vulnerabil la agresiunile externe, fragilitate asociata cu o reactie anormala a sistemului imunitar de aparare.

Cum identificam pielea cu tendinta atopica

In primul rand, pielea este extrem de uscata si aspra la atingere. Poate prezenta mici scuame sau placi rosii, uscate si aspre, in special pe fata, la nivelul pliurilor (gat, cot, partea posterioara a genunchilor) si la extremitati (maini, incheieturile mainilor, glezne). Acest tip de piele prezinta si mancarimi puternice, uneori pana la tulburarea somnului.

Pentru a veni in ajutorul bebelusilor care sufera de aceasta afectiune, Mustela a creat prima pijama cu efect calmant STELATOPIA®, care combina bumbac 100% cu formula calmanta cu ingrediente 100% de origine naturala micro-incapsulate.

pijama-mustela

Pijamaua cu Efect Calmant Stelatopia este creata din fibre de bumbac organice 100%, recomandate pentru piele cu tendinta atopica, certificat DEKO-TEX, o marca europeana care impune controlul strict pentru a asigura interzicerea utilizarii de chimicale daunatoare. Cusaturile sunt la exterior, pentru a nu irita pielea iar masura este ajustabila.

Ingrediente naturale incapsulate in material:

  • Ulei de avocado: ajuta la intarirea si protejarea protejarea filmului hidrolipidic pentru a favoriza refacerea barierei cutanate afectata in cazul pielii cu tendinta atopica.
  • Oleodistilat de floarea soarelui: are proprietati calmante si ofera lipide esentiale pentru a mentine hidratarea barierei cutanate. - Ceramide: ajuta la refacerea barierei cutanate
  • Scualan: emolient natural, similar cu unele lipide ale pielii
  • Vitamina E: antioxidant
pijama-piele-atopica

Pijamaua cu Efect Calmant Stelatopia contribuie la ameliorarea somnului bebelusului si reduce senzatia de mancarime a pielii. Astfel, pielea este calmata, catifelata, iar bebelusul poate dormi linistit.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Piele Piele bebelus Dermatita atopica Dermatita atopica bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre