Beneficiile si efectele secundare ale administrarii laptelui praf pentru bebelusi

/ / Modificat: 2022-04-13
Beneficiile si efectele secundare ale administrarii laptelui praf pentru bebelusi

Laptele praf devine este destul de comun in zilele noastre. Deși acesta este sigur, există anumite efecte secundare ale laptelui praf pentru copii pe care trebuie să cunoasca orice parinte. 

Laptele matern este aurul lichid pentru bebeluși. Medicii pun accentul pe alăptarea bebelușului timp de cel puțin șase luni. Laptele matern conține toate substanțele nutritive vitale de care un nou-născut are nevoie pentru a-și îndeplini cerințele dietetice în primele luni, deoarece este singurul aliment pe care îl poate consuma copilul. 

Laptele matern ajută la formarea mușchilor bebelușului, dar, în unele cazuri, bebelușii nu pot digera laptele matern sau mama nu este în măsură să hrănească bebelușul. În astfel de circumstanțe, bebelușului i se administrează lapte praf sau lapte praf. 

Ce este laptele praf?

Nimic nu poate înlocui laptele matern pentru creșterea și dezvoltarea copilului. Cu toate acestea, există anumite cazuri în care alăptarea la sân este dificilă și, prin urmare, mama este nevoita sa hraneasca bebelusul cu formula. 

Laptele praf pentru bebeluși este fabricat în mod artificial prin vaporizarea laptelui lichid. Acesta este realizat exclusiv pentru a satisface nevoile nutriționale ale bebelușului. În zilele noastre, o mulțime de mame optează pentru laptele praf dintr-un motiv sau altul. Însă nu multe dintre ele cunosc avantajele laptelui praf, alături de dezavantaje. 

Avantajele laptelui praf

Bogat în nutrienți esențiali: Laptele praf este fabricat cu toate substanțele nutritive care trebuie oferite unui nou-născut pentru creșterea și dezvoltarea sa. De asemenea, îl protejează pe bebeluș împotriva infecțiilor și a anemiei.

Nu are nicio legătură cu dieta mamei: De obicei, alimentația bebelușului depinde de dieta mamei care alăptează. În acest caz, mama poate mânca orice.

Ușor de hrănit oricând și oriunde: În timp ce alăptarea devine problematică în unele locuri, cu laptele praf acest lucru devine ușor. Pur și simplu îl prepari și hrănesti copilul.

Reducerea riscului de boli transmisibile: În timpul alăptării, riscul de transfer al unei boli de la mamă la copil este ridicat. Oferirea de lapte praf reduce riscul și asigură sănătatea copilului.

Ușurarea disconfortului mamelonului: Durerea mamelonului este foarte frecventa în cazul alăptării. Mamele sunt scutite și de această problemă. 

Efecte secundare ale laptelui praf

Lipsesc anticorpii: Nimic nu este mai bun decât laptele matern pentru un bebeluș. Laptele matern conține anticorpi care protejează copilul prin creșterea imunității sale. Laptele praf este lipsit de anticorpi care ar putea să nu întărească sistemul imunitar al bebelușului.

Nu este ușor de digerat pentru unii bebeluși: Deoarece este fabricat în mod artificial, s-ar putea să nu fie ușor digerabil de către bebeluș. Poate dura mai mult timp în digestie. Uneori, bebelușul vomită imediat după ce a băut laptele. 

Proces care necesită timp: Trebuie să fiți foarte precis în ceea ce privește prepararea laptelui praf. Cantitatea potrivită de lapte în cantitatea potrivită de apă face amestecul optim pentru consum. 

Costisitor: În timp ce laptele matern este produs în mod natural în corpul mamei, laptele praf este menit să fie cumpărat de pe piață, deci implica un cost in plus. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre