12 moduri prin care-l faci pe bebe sa zambeasca

/ / Modificat: 2017-01-10
12 moduri prin care-l faci pe bebe sa zambeasca

Zambetul bebelusilor este cel care iti implineste fiecare zi si care te face cea mai fericita mama din lume. Nimic nu e mai frumos decat sa vezi un bebe zambind cu gura pana la urechi. Daca ai ramas in pana de idei creative de a-l determina pe bebe sa zambeasca cat mai des, atunci noi te ajutam cu sugestii si metode prin care sa obtii surasuri garantate din partea celui mic.

1. Prinderea biscuitilor/pufuletilor

Una dintre cele mai amuzante metode de a-l face pe bebelusul tau sa zambeasca este sa iti pui capatul unui biscuitel sau pufulete in gura si sa te apropii de el astfel incat sa il prinda si el, tot cu gurita. Dupa ce l-a prins in gurita, indeparteaza-te si zambeste larg, apoi indreapta-te iar spre el, incercand sa i-l furi dintre dintisori sau gingiute.

2. Cursa de-a busilea sau prin tarat

Pe langa faptul ca il stimulezi pe micutul tau sa faca ceva miscare si sa isi dezvolte mersul, il si amuzi copios. Da drumul la sunetele unei jucarii muzicale, apoi ascunde-o undeva prin camera. Ai grija sa fie pusa astfel incat bebelusul sa reuseasca sa ajunga la ea. Apoi incurajeaza-l verbal sa o gaseasca.

3. Cucu-bau

Joculetul cucu-bau este unul super amuzant pentru cel mic, dar are si o componenta educationala, contribuind la dezvoltarea emotionala copilului. Foarte rar se intampla ca acest joculet sa nu starneasca zambetele copilului.

4. Fascinatiile de pe strada

Pentru bebelusi orice lucru colorat, cu o forma interesanta sau galagios din oras reprezinta o sursa de zambete gingase. Asadar, profita atunci cand esti pe strada cu el sa ii atragi atentia asupra diverselor lucruri colorate, animalute, floricele, copaci, persoane si alte atractii care-i starnesc rasul.

5. Spectacol de imagini si culori

Mergi cu micutul tau in spatii speciale dedicate copiilor mici. Acestea se gasesc in parcuri, dar exista unele si mai amuzante in hypermarket-uri sau mall-uri. Ele sunt pline de culori, mingiute si alte atractii care-l vor binedispune pe micut si ii vor face sa surada.

6. Spectacol de muzica

Niciun bebelus nu va rezista tentatiei muzicii. Tot ce trebuie sa faci este sa dai drumul la muzica si sa il incurajezi sa danseze sau sa ii fredonezi tu versuri ori ritmul, zambind mereu la el si miscandu-te in ritmuri de dans.

7. Balaceala in apa

Este clar, orice iesire la apa (piscina, mare etc.) este o sursa de amuzament, oricat de mic este copilul tau. Asta daca nu cumva are frica de apa. Chiar si cadita casei se poate transforma intr-o metoda de a-l determina pe bebe sa schiteze unele dintre cele mai dragalase zambete.

8. Ora de sport

Iata o metoda interesanta si eficienta de a imbina miscarea fizica cu grija pentru copil. Mai mult decat atat, il amuzi si pe el si poate il ajuti sa faca si ceva miscare alaturi de tine. Distreaza-te cu el pe o saltea moale facand tot felul de miscari usoare si incurajandu-l sa te imite. Va fi distractiv!

9. Grimasele haioase

Cu cat te strambi mai mult la bebe, faci grimase amuzante si fete, fete, acesta va fi mai entuziasmat si va rade copios. Chiar si un stranut usor sau o limba scoasa il pot face pe micut sa scoata la suprafata cele mai haioase zambete.

zambet_bebe

10. Baloanele de sapun

Poate ca este prea mic sa le faca el singurel, dar se poate distra copios atunci cand le faci tu. Ei sunt fascinati de magia formelor si a lucrurilor care se misca si dispar brusc. Asa fac si baloanele din sapun, care vor deveni tinte sigure ale manutelor lui, in incercarea de a le prinde.

11. Gadilatul

Bebelusul se amuza copios atunci cand il gadili si ii sufli pe burtica. Daca asortezi aceste gesturi si cu niste zambete largi pe fata ta si cateva cuvinte pe tonalitati amuzante, vei avea cateva zambete garantate pe chipul micutului tau.

12. Imitarea sunetelor de animalute

Bebelusii adora sunetele si se amuza copios daca acestea sunt insotite de grimase sau gesturi haioase. Asadar, alege diverse animalute si incepe sa le imiti, in special fonetic. Dar combina sunetele si cu gesturi, jucand un fel de mima. Bebe va zambi copios atunci cand te va vedea facand precum porcusorul, gainusa, cocosul si alte animalute.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jocuri bebelusi Ras bebelusi semn invatare

Articole recomandate

Citeste si despre