De ce apare matreata la copii. Principala cauza

/ / Modificat: 2023-03-12
De ce apare matreata la copii. Principala cauza

Problemele estetice sau de sănătate pe care le putem avea noi, adulții, îi afectează adesea și pe copii. La fel cum există adolescenți cu părul cărunt, mulți copii mici au mătreață.

Șampoanele, scalpul în sine, temperatura corpului... sunt mulți factori care pot contribui la faptul că copiii noștri au mătreață la un moment dat, iar cunoașterea cauzelor pentru a găsi soluții ne va ajuta.

Apariția mătreții în părul copiilor

Unele dintre cauzele mătreții la copii pot avea legătură cu sănătatea scalpului lor. Unii nou-născuți pot avea crize de dermatită atopică, care le provoacă descuamarea părului, rezultând petele albe enervante pe care le numim mătreață. Ne întrebăm adesea dacă mătreața se datorează lipsei de igiena, dar în realitate mătreața nu are legătură cu curățenia.  

Pe de altă parte, este indicat să știm că un alt motiv pentru care copiii au mătreață este un exces de sebum în piele, adică transpirația care favorizează apariția acesteia, sau chiar pielea prea uscată. 

Cum să îndepărtezi mătreața de pe capul copiilor

Pentru a ne asigura că copiii noștri nu suferă de mătreață, una dintre cele mai importante recomandari este să folosim șampoane care nu sunt agresive. Sampoanele ar trebui să fie neutre sau să aibă proprietăți de sulf și lavandă, cel puțin în perioada în care mătreața este cea mai vizibilă. Spălarea excesivă a părului în aceste cazuri ar putea contribui la o creștere a apariției mătreții.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Matreata par Sanatatea parului

Articole recomandate

Citeste si despre