Cum faci poze frumoase bebelusului tau?

/ / Modificat: 2013-04-15
Cum faci poze frumoase bebelusului tau?

Bebelusul tau ar putea avea un CV impresionant daca s-ar angaja in modeling. Biblioteca ta abunda de albume foto cu poze dintre cele mai haioase si importante din viata micutului. Totusi, ai vrea ca macar unul dintre acestea sa fie facut cat mai profesional cu putinta, iar pozele sa fie cu adevarat senzationale. Nu te grabi sa angajezi fotograf profesionist, poti deveni chiar tu unul!

Cum sa faci fotografia perfecta?

Fa poze in cascada!

Pune bebelusul intr-o pozitie anume, pe care o doresti si fa cat mai multe poze, in cascada. Micutii nu reusesc sa stea linistiti prea mult timp si se tot misca, asa ca este greu sa faci 2-3 poze intr-o pozitie anume si sa ai si pretentia sa fie cele mai reusite. Asa ca da startul unei "curse" de poze contracronometru: din zeci de poze, 1-2 cu siguranta ca vor fi pe masura asteptarilor!

Surprinde emotii!

Tine mereu aparatul langa tine si fii mereu pregatita sa surprinzi unele dintre cele mai sincere si inocente emotii ale bebelusului tau: un zambet dulce, o figura gingasa, un botic suparacios, dar haios, un chip uimit etc. Acestea sunt unele dintre cele mai frumoase poze ale bebelusilor.

Surprinde esentialul cu functia de focus-zoom!

Este vorba de un zoom care capteaza doar partea pe care vrei sa o scoti in evidenta in poza (de exemplu chipul micutului), iar celelalte elemente ale pozei sunt usor blurate. Este un efect senzational, care da originalitate si efect pozei!

Fa-i poze cu efecte sepia sau alb-negru!

Culorile sunt minunate in poze. Cu cat mai multe culori,m cu atat mai multa veselie, luminozitate si seninatate in poze! Insa daca vrei sa ai cateva poze cu adevarat interesante, seteaza functia "sepia" sau "alb-negru" si fa-i micutului tau cateva poze antichizate, in stil vintage.

Daca il mai imbraci si haios (de exemplu pe baietel in Stan sau Bran, in costum cu palarie si putina mustata) atunci efectul este garantat, iar pozele cu adevarat spectaculoase.

Fa cat mai multe instantanee!

Pozele care nu sunt regizate sunt cele mai frumoase. Naturaletea si spontaneitatea sunt foarte apreciate de aparatul foto si dau tot efectul. Asadar, fa-i copilului poze cand se joaca in nisip, cand darama un castel de nisip, cand e pe cale sa cada in fundulet, cand incearca sa se ridice in picioare etc. Aceste momente haioase, haotice sunt cele pe care le vei revedea cu mare placere peste ani.

Renunta la blit!

Blitul aparatelor deformeaza foarte mult poza. Nu mai ofera un aspect natural, ci "lucrat". Pe langa faptul ca micutii pot aparea cu ochii rosii, se modifica si anumite tonalitati ale culorii pielii micutilor. Asadar, foloseste-te de lumina naturala, eventual a soarelui, iar daca esti in casa, fa-i poze langa fereastra.

Ai grija ce fundal prinzi in poza!

Nu zice nimeni ca trebuie sa faci un studio foto la tine acasa, dar incearca sa nu surprinzi in poza si chilotei intinsi peste tot, scutece, haine murdare sau alte obiecte ori imagini care pot strica poza. Cel mai bine este sa asezi copilul langa flori sau pe parchet ori in fata unei draperii simple. Fundalurile in culori uni, fara modele sunt cele mai indicate pentru ca scot in evidenta ceea ce te intereseaza cel mai mult: bebelusul!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Poze bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre