Cum alegi scaunul de masa pentru bebelus

/ / Modificat: 2012-08-21
Cum alegi scaunul de masa pentru bebelus

Scaunul de masa pentru bebelus este un accesoriu foarte important pentru dezvoltarea micutului tau, ce devine necesar dupa ce bebelusul incepe sa stea singur in pozitie de sezut si sa manance alimente solide. Afla cele mai importante criterii pentru alegerea unui scaun de masa pentru bebelus.

Foto: tippitoes.com

Cele mai importante criterii de care sa tii cont cand alegi scaunul de masa pentru bebelus sunt:

  • usurinta de folosire;
  • siguranta pentru micutul tau;
  • confortul;
  • modalitatea de curatare;
  • durata de folosire.

Usurinta de folosire a scaunul de masa pentru bebelus

Primul criteriu pe care este important ca scaunul de masa pentru bebelus sa-l respecte este usurinta de folosire. Inainte sa achizitionezi mobilierul necesar pentru micutul tau, asigura-te ca include o centura de siguranta ce se poate inchide folosind o singura mana.

Alte criterii importante sunt spatiul ocupat de scaun, motiv pentru care multi parinti aleg unul pliant. Unele scaune sunt dotate si cu roti, pentru a fi manevrate cu usurinta, insa acestea necesita si un mecanism de blocare eficient.  

Siguranta pentru micutul tau

Un scaun de masa pentru bebelus de calitate include o centura de siguranta pe care micutul tau sa nu o poata desface. In afara de sistemul de prindere, este util ca scaunul de masa pentru bebelus sa includa un sistem de blocare daca este pliabil si ca structura acestuia sa nu includa puncte ascutite in care bebelusul s-ar putea rani.

Mai mult, scaunul trebuie sa fie stabil si sa nu se darame cand micutul incearca sa se catere pe el de unul singur.

Confortul pentru bebelus

Deoarece copilul tau va petrece mult timp in scaun, cat timp il hranesti si chiar atunci cand ii prepari mancarea, alege un scaun confortabil. Multe scaune de masa includ un sezut si spatar din material textil, iar daca bebelusul tau sufera de alergii, este important ca acestea sa fie tratate corespunzator.

Modalitatea de curatare

Scaunul de masa va fi probabil cel mai murdar obiect din bucataria ta. Hranirea unui bebelus este rareori un proces fara complicatii, astfel incat este util sa stii de la inceput cum se curata corect scaunul.

Daca include numeroase crevase, scaunul va fi mai greu de curatat si poate deveni un mediu perfect pentru dezvoltarea agentilor patogeni.

Durata de folosire

Daca vrei sa faci o investitie buna, asigura-te ca scaunul de masa pentru bebelus are o durata de folosire lunga.

O mare parte dintre scaune pot fi folosite pana cand micutul tau ajunge la varsta de 3 ani sau la greutatea de 15 kg, iar acest lucru iti garanteaza o durata de folosire de minim 2 ani si jumatate fara investitii suplimentare.

Scaunul de masa pentru bebelusul tau

Pentru a-ti veni in ajutor atunci cand cauti scaune de masa pentru bebelusul tau, am facut o selectie a celor pe care le-am considerat noi potrivite, intrunind cerintele de mai sus.

Scaun inalt cu centura siguranta Antilop

antilop-scaun-centura-siguranta


Cu o latime de 58 cm, o adancime de 62 cm si o inaltime de 90 cm, scaunul Antilop de la IKEA necesita asamblare, dar ofera un design usor de integrat in bucatariile moderne.

Produs sin otel si plastic polipropilenic, scaunul are o greutate de numai 3,2 kg si este compatibil cu tava optionala de 20 lei.

Pret: 69,99 lei

IKEA.ro

Scaun de masa cu tavita Primii Pasi

scaun-masa-primii-pasi


O alegere buna pentru copiii cu varsta de peste 6 luni, care stau singuri in pozitie de sezut, scaunul de masa cu tavita Primii Pasi este recomandat pentru copii ce cantaresc mai putin de 15 kg.

Ca cele mai multe scaune pentru bebelusi, necesita asamblare si include un sezut si un spatar moale, din material textil, usor de curatat cu apa calda si sapun.

Disponibil in 4 variante de culoare: galben, portocaliu, turcoaz si verde.

Pret: 171 lei

Buburuza.ro

Scaun de masa Jolly Sea Life

jolie-sea-life

Decorat cu forme de viata acvatice, scaunul de masa Jolly Sea Life este usor de pliat si include o husa lavabila din material PC.

Pentru siguranta micutului tau, scaunul ofera centuri de siguranta cu prindere in 5 puncte.

Scaunul de masa include si o jucarie, care poate sa-l tina ocupat pe micut cat timp nu are gura plina si o tavita de material plastic cu suport de pahar.

Pret 220,5 lei

Suzeta.ro

Scaun inalt cu tava Blames

blames-scaun-inalt-tava

Scaun inalt cu tava, Blames de la IKEA poate fi scaunul ideal pentru ca micutul tau sa invete rapid cum sa aiba o pozitie corecta in timpul mesei.

Este produs din lemn solid de arbore de caciuc si are dimensiuni de 51 cm latime, 54 cm adancime si 93 cm inaltime. Cu o greutate de 7,7 kg, scaunul include tava de plastic polipropilenic si centura de siguranta.

Pret: 249 lei

IKEA.ro

Scaun de masa Compact L. Rossi

scaun-masa-compact-rossi

Scaun de masa compact si pliabil cu o singura mana, modelul Compact L. Rossi include un sistem dublu de blocare pentru o siguranta maxima.

Dimensiunile sunt de 57 cm latime, 70 cm adancime si 104 cm inaltime, iar masuta inclusa este mare si are 4 pozitii de reglaj.

Centura de siguranta ofera un sistem cu prindere in 3 puncte.

Disponibil in 4 variante de culoare: galben portocaliu, roz si verde.

Pret: 250 lei

Buburuza.ro

Scaun de masa Boss de la L. Rossi

boss-rossi

Recomandat copiilor intre 4 si 36 luni, scaunul de masa Boss de la L. Rossi este confortabil si include o centura de siguranta cu prindere in 3 puncte. Scaunul are sistem dublu de blocare, 3 pozitii de inclinare pentru spatar si 3 pozitii de reglare pentru inaltime si utilizeaza o masuta mare, reglabila in 4 pozitii.

Are o greutate de 9,8 kg si dimenziuni de 53 cm latime, 72 cm adancime si 84-107 cm inaltime.

Pret: 288 lei

ChicBebe.ro

Scaun de masa Happy Snack Distraction

happy-snack

Ideal pentru micutii cu varsta intre 6 si 36 luni, scaunul Happy Snack Distraction are o structura foarte usoara si spatarul inclinabil in 3 pozitii. Este dotat cu 2 roti pe spate, pentru a fi mutat usor, si are sezut si spatat din material textul, alaturi de un suport pentru accesorii.

Pret: 336 lei

Suzeta.ro

Scaun pentru masa Prima Pappa Newborn de la Peg Perego

prima-papa-newborn

Recomandat de la nastere pana cand micutul atinge greutatea de 15 kg, Prima Pappa Neborn este un sezlong si scaun de masa multifunctional, cu tavita detasabila, dubla, reglabila in doua pozitii, pentru masa si joaca.

Cu 7 pozitii reglabile pe inaltime si 3 pentru piciorusele micutului, scaunul produs de Peg Perego include o husa bine captusita, anti-alergica, si are dimensiuni de 57 cm latime, 87,5 cm adancime si 106 cm inaltime si o greutate de 10,9 kg.

Pret: 849 lei

ChicBebe.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre