Ce detergent pentru bebelusi sa alegem?

/ / Modificat: 2022-11-10
Ce detergent pentru bebelusi sa alegem?

Deoarece bebelusii pot avea pielea sensibila, multi parinti considera ca este foarte important sa spele hainele celor mici separat de ale lor si sa foloseasca un alt detergent potrivit pentru nevoile lor. Alegerea unui detergent fara coloranti, parfumuri sintetice sau chimicale poate fi o varianta mult mai sigura atunci cand suntem in cautarea unui detergent pentru bebelusi. De asemenea, pentru a evita iritarea pielii bebelusului ar trebui ca toate hainele copilului sa fie spalate inainte de prima purtare.

Cum ar trebui sa spalam hainele bebelusilor?

Desi la prima vedere am putea spune ca cei mici nu murdaresc la fel de multe haine ca adultii, realitatea este de multe ori diferita deoarece cei mici au nevoie constant de bavete, prosopele si paturi pe care le pot murdari imediat. De asemenea, bebelusii pot necesita si pana la cinci schimburi de haine pe zi pentru ca pot saliva sau pot avea scurgeri de scutece. 

Putem spala hainele celor mici fie la sfarsitul zilei sau la 2-3 zile, in functie de cate articole murdareste cel mic, fie la o saptamana sau chiar mai mult. Spalarea hainelor la o perioada mai lunga de timp vine cu avantajul ca economisim energie electrica si apa, deoarece nu o sa incarcam masina doar pe jumatate. De asemenea, aceasta abordare ne permite sa sortam hainele copilului astfel incat articolele albe sa nu se pateze daca sunt spalate impreuna cu cele colorate.

Pe de alta parte, spalarea hainelor zilnic sau la perioade mai scurte de timp este recomandata pentru cei care nu doresc sa piarda o zi intreaga cu aceasta activitate atunci cand lasa sa se adune rufe pentru o perioada mai mare de timp, dar si pentru parintii care nu doresc sa achizitioneze foarte multe schimburi de haine pentru cei mici din diverse rationamente. 

Cum sa alegem un detergent pentru bebelusi potrivit?

Pe piata exista o multitudine de optiuni atunci cand suntem in cautarea unui detergent pentru bebelusi si, uneori, este dificil sa il gasim pe cel potrivit pentru copilul nostru. Pentru a face cea mai buna alegere ar trebui sa tinem cont de cateva lucruri. 

In primul rand, trebuie evitati detergentii care contin parfumuri sintetice deoarece aceste pot provoca iritatii celui mic. De obicei, pe ambalaj se regaseste aceasta informatie dar daca nu suntem siguri mai bine nu cumparam. 

Un alt lucru pe care ar trebui sa il facem este sa cautam detergenti hipoalergenici pentru ca unii bebelusi, in special cei cu eczeme, pot fi sensibili la alergenii din detergentii de rufe obisnuiti. Pentru a preveni iritarea pielii micutului nostru, putem lua in considerare si varianta detergentului lichid pentru bebelusi deoarece acesta tinde sa se clateasca mai usor si lasa mai putine reziduri pe haine decat detergentul pudra. 

Nu in ultimul rand, ar trebui sa luam in calcul achizitionarea unui detergent bebelusi bio pentru ca are numeroase beneficii pentru pielea copilului. 

Ce beneficii aduce utilizarea detergentului bio pentru sanatatea celor mici?

Detergentii de rufe obisnuiti contin substante chimice sintetice care pot fi periculoase pentru piele mai ales cand sunt folosite pentru articolele care sunt purtate direct pe piele. Detergentii de rufe ecologici sunt siguri pentru persoanele cu pielea sensibila si pentru bebelusi, iar acest lucru reprezinta un factor foarte important in alegerea detergentului.

Detergentul bio este indicat pentru sanatatea celor mici deoarece nu exista riscul sa declanseze alergii din cauza parfumurilor. Detergentul bio ofera hainelor un miros mai natural si care nu este atat de puternic, acest parfum avand chiar efect linistitor asupra celui mic. Folosind un balsam ecologic pentru clatirea rufelor celui mic veti obtine haine moi si matasoase ideale pentru bebelus. Mai mult, culorile vor fi improspatate si se asigura indepartarea urmelor de detergent, pentru ca pielea celui mic sa fie 100% protejata. 

Ce alte produse bio de curatenie putem folosi pentru siguranta celor mici?

Pentru ca cei mici au o sensibilitate crescuta la tot ce ii inconjoara si ne dorim sa ii protejam la orice pas, nu este suficient sa alegem doar detergentul de rufe potrivit, ci ar trebui sa alegem varianta ecologica pentru majoritatea produselor pe care le folosim pentru curatenie. 

De exemplu, pentru parintii care doresc sa pastreze fructele, legumele sau branza proaspete, o varianta perfecta ar fi servetelele cerate de bumbac bio. Aceste servetele sunt cerate cu ceara de albine si pot fi folosite pana la un an. 

Detergentul ecologic pentru sticla si alte suprafete, dar si igienizantul natural, sunt alte doua articole care nu ar trebui sa lipseasca dintr-o casa unde exista bebelusi sau copii mici. Acestea, pentru ca nu contin decat ingrediente certificate bio, sunt foarte sigure pentru cei mici. Pentru spalarea vaselor putem utiliza detergenti ecologici pentru vase si un burete doar pentru vasele copilului. 

Ce beneficii are folosirea detergentului bio pentru mediu?

Este foarte important sa ne gandim la mediul inconjurator unde vor creste copiii nostri si ce efect daunator au produsele chimice pentru acesta. Substantele chimice nu se descompun la fel de usor ca cele ecologice, astfel incat pot polua si dauna ecosistemului. Folosirea unui detergent pentru bebelusi care contine ingrediente naturale biodegradabile nu afecteaza mediul inconjurator. 

De asemenea, detergentii ecologici de rufe au o eficienta energetica mai ridicata ceea ce ne ajuta sa nu mai consumam energie pentru incalzirea apei. Temperaturile ridicate pot distruge enzimele naturale din detergenti asa ca nu mai este nevoie sa spalam hainele la temperaturi ridicate pentru a se curata si, astfel, economisim energie si bani. Totodata, apa fierbinte poate face ca hainele delicate sa se micsoreze, de aceea folosirea unui detergent de rufe ecologic este recomandata pentru aceste articole.

Detergentii obisnuiti sunt procesati chimic si contin produse petrochimice, iar aceste procese elibereaza in aerul pe care il respiram compusi chimici nesanatosi. Detergentii bio sau ecologici sunt produsi pe baza de plante, fabricati din ingrediente naturale prietenoase cu mediul si sustenabile.

Daca ar fi sa comparam detergentul obisnuit cu cel ecologic, cel din urma ofera foarte multe avantaje atat pentru cei din familie cat si pentru mediul inconjurator. Detergentii bio pentru bebelusi sunt eficienti si, in acelasi timp, blanzi cu pielea celui mic, pentru ca nu contin substante chimice dure, parfumuri si coloranti. Indiferent ca alegem sa spalam hainele bebelusului impreuna cu ale noastre, sau separat, este foarte important sa alegem un detergent potrivit.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Spalare haine bebelus Detergent haine bebe

Articole recomandate

Citeste si despre