5 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a spala hainele bebelusului tau

/ / Modificat: 2022-08-14
5 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a spala hainele bebelusului tau

Până să devii părinte, s-ar putea să nu te fi gândit niciodată prea mult la ceva atât de banal precum spălatul hainelor. Pentru cei mai mulți dintre noi, este doar o corvoadă și nu ne gândim prea mult la ea. Dar lucrurile stau altfel după sosirea celui mic. Nu vei ezita să faci eforturi mari pentru ca totul să fie perfect și confortabil.

Am alcătuit o listă de lucruri de care trebuie să țineți cont în timp ce spălați hainele pentru bebeluși. 

1. Spală întotdeauna hainele bebelușului tău înainte de a le folosi

Regulile de spălare a rufelor s-au schimbat. Majoritatea materialelor pe care le folosim astăzi sunt sintetice, cu excepția produselor din bumbac pur, organic. Chiar și cele mai sigure hăinuțe pentru bebeluși pot avea urme de substanțe chimice, praf și germeni în ele. Prin urmare, este recomandabil să spălați și să uscați hainele bebelușului chiar înainte de a le folosi.

2. Alegeți detergenți speciali pentru bebeluși

Cu excepția cazului în care obișnuiești să-ți faci propriul detergent ecologic, produsele de spălătorie sunt pline de substanțe chimice dure necesare pentru îndepărtarea petelor dificile. Banalul produs de spălare a rufelor nu este cea mai bună alegere atunci când vine vorba de hainele nou-născutului tău.

Materialul hainelor pentru bebeluși este moale și este menit să fie păstrat astfel. Alegeți detergenti speciali pentru bebeluși tinând cont de textura materialului, precum și de pielea delicată a bebelușilor.

3. Sortează hainele înainte de spălare

Este de la sine înțeles că hainele pentru bebeluși trebuie spălate separat. Chiar și așa, fiecare piesă de îmbrăcăminte necesită condiții diferite de spălare. Temperatura, timpul de înmuiere, stilul de spălare, aceștia sunt câțiva factori care pot varia pentru fiecare piesă de îmbrăcăminte. În loc să îngrămădești toate hăinuțele pentru bebeluși, alege să le separi în funcție de cerințele de spălare. De asemenea, ar putea fi o idee bună să separați culorile vii de cele albe.

4. Citește cu atenție eticheta

Există două beneficii dacă acordați o atenție deosebită etichetelor produselor: în primul rând, veți afla ce tipuri de ingrediente intră în compoziția acestor produse. Pentru că bebelușii sunt extrem de sensibili la mediul înconjurător, este de datoria noastră să ținem tot ce este dăunător departe de ei. Acest sfat vine la îndemână atunci când alegeți o mașină de spălat rufe sau un balsam de rufe.

În al doilea rând, majoritatea produselor de îngrijire a bebelușilor vin cu instrucțiuni elaborate despre cum să le folosiți. Urmarea cu atenție a instrucțiunilor vă va ajuta să folosiți produsul în mod eficient. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să spălați și să uscați hainele pentru bebeluși în mod corespunzător, fără să le deteriorați.

5. Spălați separat scutecele din pânză

Unele mame preferă scutecele din pânză pentru că sunt ușoare pentru pielea bebelușului. Dar îngrijirea scutecelor din pânză și spălarea lor poate fi complicată. Pentru a preveni răspândirea germenilor, scutecele de cârpă trebuie spălate separat și niciodată amestecate cu hainele obișnuite ale bebelușului. Acestea trebuie înmuiate în apă rece și apoi spălate în apă caldă până când petele și mirosul dispar complet. Nu uitați să le uscați cu grijă. O cârpă umedă pe corpul bebelușului poate provoca iritații și chiar infecții. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Spalare haine bebelus Haine bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre