Cum alegi tacamurile sau ustensilele pentru masa bebelusului

/ / Modificat: 2012-01-10
Cum alegi tacamurile sau ustensilele pentru masa bebelusului

Tacamurile sau ustensilele de mancat pentru bebelus sunt total diferite de ale adultilor si trebuie sa asigure siguranta si sanatatea lui. Nu peste putin timp, bebelusul va renunta la biberon si va incerca sa pape cu lingurita, sa bea cu canuta si sa manuiasca singurel chiar si o furculita sau un bol. Fii pregatita cu cele mai importante informatii si alege cele mai sanatoase produse pentru el!

Alegerea tacamurilor si ustensilelor de mancat pentru bebelusi

Odata cu inceperea diversificarii alimentatiei, bebelusul tau va face cunostinta cu lingurita si bolul pentru piureuri, supe si alte alimente pasate care vor intra in meniu. Nu va avea de-a face prea curand cu furculita si cutitul, dar lingurita va deveni baza pentru hranirea lui.

Vei constata ca majoritatea produselor de acest gen sunt create din plastic. Trebuie sa te asiguri ca nu au in compozitie ingrediente toxice (PVC, BPA - bisfenol A sau melamina - folosita in fabricarea materialelor plastice) periculoase pentru sanatatea lui. Citeste intotdeauna eticheta produselor si asigura-te ca nu au ingrediente toxice sau ca sunt 100% ecologice.

Alege alternative ecologice create din materiale blande cu sanatatea micutului tau. Siliconul este o optiune ideala pentru varsta bebelusului, iar mai tarziu, cand creste si invata sa manance singurel, poate folosi fara probleme tacamuri si ustensile de bambus, lemn, otel inoxidabil sau sticla.
tacamuri_ustensile_de_mancat_bebelusi

Foto: gracenglamour.com

Insa in perioada cat este bebelus trebuie sa alegi doar produse de plastic sau silicon, deoarece in cazul celor din otel sau sticla exista riscul accidentelor neplacute. Alege intotdeauna produse din plastic antialergenic, moale etc.

Linguritele copilului trebuie sa fie flexibile si sa fie presarate cu materiale antideraparante care sa ajute la evitarea alunecarii lor in manuta bebelusului.

Formele ergonomice ale tacamurilor sunt cele mai utile pentru ca sunt usor manevrabile de manuta copilului si acesta invata sa le foloseasca corect. In plus, ele protejeaza gingiutele micutului si previn leziunile accidentale care pot fi provocate in gurita.

Exista lingurite din material termosensibil, care previn arderea accidentala a micutului in timpul mesei.

Canutele pentru copii trebuie sa fie facute din aceleasi materiale nontoxice si sa aiba 2 manere ergonomice, dar si supapa anticurgere, care sa impiedice prelingerea accidentala a apei in timpul folosirii lor. Castronelele in care se pune mancarea micutului trebuie sa respecte aceleasi reguli.

In cazul tuturor ustensilelor de mancat, culorile si desenele trebuie sa faca neaparat parte din design. Alege intotdeauna modele variate, cat mai colorate si atractive pentru cei mici.

Recomandari de tacamuri si ustensile de mancat pentru bebelusi


Chicco Lingurita silicon dreapta cu maner ergonomic, 6+

Chicco_Lingurita_silicon_dreapta_cu_maner_ergonomic_1

Pret: 16.07 lei
Youmago.ro

Info NUBY - Set castron cu capac si lingurita

Set_castron_cu_capac_si_lingurita

Pret: 26.89 lei
Youmago.ro

Cana de suc cu supapa anticurgere

cana_suc_cu_supapa_anticurgere_primii_pasi

Pret: 6.70 lei
Coolbaby.ro

Set castron si suport magic - Tommee Tippee


Set_castron_si_suport_magic_Tommee_Tippee

Pret: 49 lei
Bebestore.ro

Canita bebelusi pentru 3 varste

Canita_bebelusi_pentru_3_varste

Pret: 14 lei
Mykids.ro

Jane - Tacamuri pentru copii

Jane_Tacamuri_pentru_copii

Pret: 15 lei
Bebeplanet.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tacamuri bebelusi Siguranta bebelusi Sanatate bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre