Remedii naturale pentru durerea provocata de eruptiile dentare. Ce sa nu faci sub nicio forma

/ / Modificat: 2021-10-21
Remedii naturale pentru durerea provocata de eruptiile dentare. Ce sa nu faci sub nicio forma

Copiii trebuie dusi la medic de cate ori au o problema de sanatate si nu trebuie tratati dupa ureche. Sunt, insa, in viata si momente in care nici un medic si niciun tratament nu ii poate ajuta, iar printre acestea se numara si suferinta din perioada eruptiilor dentare. Oricat ti-ai dori, ca parinte, sa faci ceva pentru a-ti scuti bebelusul de chinul care vine odata cu primii dintisori, nu poti decat sa ii alini cat de cat durerile cu o serie de remedii naturale testate si sigure pentru el.

Cei mai multi copii sufera nespus atunci cand le ies primii dintisori, dar durerile pot fi usurate daca, inca de la primele semne ale eruptiei dentare, le oferi cateva remedii naturale si la indemana oricui.

Semnele ca in curand bebe va avea dintisori sunt usor de identificat: saliveaza abundent, vrea sa bage orice in gura si sa muste cu putere, plange fara un motiv aparent, nu doarme bine, iar gingiile sunt mai tari si mai inflamate, albicioase si, daca le masezi usor, vei simti deja marginile taioase ale incisivilor inferiori, primii care isi fac aparitia.

Remedii naturale si sigure pentru durerile provocate de primii dintisori

Cand copilul sufera, parintii sufera si ei, o data pentru ca nu pot face durerea sa dispara si apoi pentru ca de cele mai multe ori "platesc" cu multe ore nedormite. Important in aceasta situatie este sa iti pastrezi calmul si sa actionezi responsabil, fara sa cazi in capcana unor solutii deloc sigure pentru bebelus. Remediile cele mai sigure sunt cele naturale, testate deja de o multime de parinti de-a lungul timpului.

Aplica ceva rece pe gingii

Astfel vei ajuta la reducerea inflamatiei si zona va amorti, iar disconfortul va disparea pentru un timp. Exista o multime de jucarii speciale pentru perioada eruptiilor dentare care pot fi bagate la frigider sau la congelator si pe care copiii le pot rontai pentru a mai scapa de durere; daca nu aveti astfel de jucarii din silicon, perfect sigure pentru cei mici, puteti sa ii dati o lingura racita in prealabil.

Copiii care au inceput deja diversificarea pot primi fructe sau legume tari, tinute la rece in prealabil, pe care sa le rontaie, insa numai sub supravegherea unui adult.

Atentie! Obiectele trebuie sa fie reci, nu inghetate, pentru ca temperaturile extreme pot dauna gingiilor.

Masarea gingiilor

Durerile cauzate de eruptiile dentare ii fac pe bebelusi sa vrea sa muste cu forta orice le este la indemana. Explicatia este ca presiunea aplicata pe gingii diminueaza durerea. Prin urmare, dupa ce va spalati bine pe maini puteti aplica presiune cu degetele pe gingiile micutului; puteti folosi si o compresa umeda sau un degetari din silicon, iar durerea se va diminua.

Masaj relaxant pentru micutii agitati

Ajutati bebelusul sa se relaxeze cu un masaj placut si veti vedea ca se va linisti si chiar va dormi mai bine. Stimularea altor centri nervosi prin intermediul masajului corporal il va ajuta sa se simta mai bine si sa simta mai putin durerea. Cel mai indicat este sa ii masati dosul palmei si in special zona dintre degetul mare si aratator, dar si zona exterioara a celui de-al doilea deget de la picioare, mai ales atunci cand bebelusul a reusit sa adoarma. Specialistii in presopunctura sustin ca aceste doua puncte amelioreaza durerile de dinti si gingii, insa chiar si numai datorita efectului relaxant al masajului bebelusul va reusi sa suporte mai usor durerile.

Nu intrerupeti alaptarea

Desi atunci cand primii dintisori incep sa preseze si sa perforeze gingia alaptatul la san poate deveni un cosmar pentru mama, strangeti din dinti si lasati copilul sa suga in continuare. Se va simti consolat si usurat, iar suptul si linistea pe care i-o ofera sanul mamei sunt cele mai naturale remedii pentru durerile in momentul eruptiei dentare.

Remedii naturale care ar trebui sa fie evitate la bebelusi

Unele leacuri din popor pot fi utile, chiar daca nu sunt probate stiintific. Cand vine vorba de copii este mai bine sa nu facem experimente, chiar daca mama, bunica sau o matusa ne asigura ca nu se va intampla nimic rau.

Ceaiul de musetel, spre exemplu, nu este atat de indicat la bebelusi cum se credea odata, pentru ca poate provoca intoxicatii si alte efecte adverse grave. Extractul de vanilie, folosit de multi in cazul durerilor dentare este contraindicat pentru bebelusi, la fel si uleiul de cuisoare, care poate irita si mai tare gingiile.

Ghimbirul aplicat pe gingii poate fi toxic pentru bebelusi, chiar daca multi ti-ar putea recomanda sa incerci cataplasme.

Actioneaza cu responsabilitate, rabdare si, mai ales, cu dragoste atunci cand vrei sa ii usurezi bebelusului tau suferinta provocata de iesirea primilor dintisori. Apeleaza doar la remedii testate si cu eficienta dovedita stiintific si, la nevoie, consulta pediatrul care iti va spune ce ai de facut.

Taguri Eruptie dentara copii

Articole recomandate

Citeste si despre