Motivul pentru care bebe vrea numai in brate

/ / Modificat: 2018-11-26
Motivul pentru care bebe vrea numai in brate

Cand ai ramas insarcinata ti-ai propus sa nu faci din bebelusul tau un copil alintat si ai sustinut in sinea ta ca nu il vei tine tot timpul in brate (oricand de mult ti-ai dori) ca sa nu ajunga un rasfatat ca toti ceilalti prichindei pe care ii stii. Cateva luni mai tarziu insa, ai impresia ca orice ai face, faci cu proaspatul tau bebelus in brate.

Ei bine, exista o explicatie stiintifica pentru care bebelusul tau vrea tot timpul in brate in primele luni dupa nastere; instinctul de supravietuire ii dicteaza dorinta de a se afla permament in bratele mamei sale, pentru ca acolo se simte protejat, simte caldura si tot acolo are singura sursa de hrana, laptele matern.

Teoria evolutiei sustine ca omul si cimpanzeul fac parte din aceeasi familie, iar cand se naste un cimpanzeu, el nu este capabil sa se tina de mama sa de unul singur. La acest moment, ambele specii se aseamna, deoarece ambele mamici trebuie sa isi care copiii in brate, insa in scurt timp diferentele dintre bebelusii cimpanzei si cei umani devin evidente.

Dupa trei saptamani, micutii cimpanzei se plimba din creanga in creanga, in timp ce bebelusul are nevoie de mult mai mult timp pentru a fi capabil sa functioneze autonom.

Atunci cand iti tii copilul in brate iti intaresti relatia cu el

Sigur, exista copiii care sunt mai dependenti decat alti copii si care plang pentru a fi ridicati in brate deoarece se simt nesiguri, speriati sau singuri.

Aproape toate mamicile isi alina copiii tinandu-i in brate atunci cand acestia plang; faptul ca iti tii copilul in brate pentru cat mai mult timp posibil il face sa se simta in siguranta si in acelasi timp intareste relatia dintre voi, chiar daca multi ar putea sa iti spuna ca il rasfeti. Contrar credintei populare, specialistii sustin ca acei bebelusi care au fost tinuti in brate, vor creste sa devina copii independenti.

Sigur ca sa stai tot timpul cu bebe in brate poate deveni obositor si te poate impiedica sa faci anumite lucruri, insa poti folosi un marsupiu, folosit de femei de sute de ani peste tot in lume pentru a-si tine copiii aproape in timp ce isi indeplinesc sarcinile zilnice.

Nu iti vei tine copilul in brate o vesnicie

Chiar daca iti este greu sa il iei pe cel mic in brate tot timpul, aminteste-ti ca lucrurile se vor schimba imediat ce bebe va incepe sa mearga de-a busilea. In cateva luni, bebelusul tau isi va dori sa descopere lumea din jurul sau si va face asta ori de cate ori ii vei permite.

Putin cate putin, va creste si nu va mai avea nevoie de tine la orice pas sa manance, sa se incalzeasca, sa se miste. In plus, pe masura ce creste, greutatea sa creste si ea si nu va mai fi atat de usor sa il tii in brate asa cum o faci acum.

Cum stii de ce are nevoie cand plange

Nu exista alta persoana decat mama care sa poata intelege cel mai bine comportamentul bebelusului; chiar daca nu iti dai seama, cele noua luni de sarcina te pregatesc pentru a deslusi plansetele bebelusului tau.

Doar tu stii de ce plange, daca ii este frica, foame sau isi doreste sa fie luat in brate si iubit.

In curand iti vei da seama ca timpul trece mult prea repede; in cateva luni cel mic nu va mai plange ca sa il iei in brate, ci va incepe sa isi manifeste dorinta de libertate si independenta si va misuna peste tot. Iar tie iti va fi dor de momentele acestea in care bebe depinde de tine si are nevoie sa fie tinut in bratele tale. Asa ca tine-l in brate si bucura-te de astfel de momente, pentru ca sunt pretioase.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bebelus Bebe in brate Tinut in brate

Articole recomandate

Citeste si despre