Beneficiile apei si ale inotului pentru bebelusi

/ / Modificat: 2013-06-12
Beneficiile apei si ale inotului pentru bebelusi

Contactul cu apa este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru dezvoltarea bebelusului tau, inca din primele zile de viata. Apa are un efect calmant si vindecator asupra lui si il ajuta sa se adapteze mai usor la lumea infricosatoare in care a ajuns dupa nastere. Lectiile de inot reprezinta cea mai buna metoda prin care inlaturi frica de apa a bebelusului si il imprietenesti cu mediul acvatic, dar si prin care favorizezi cresterea si dezvoltarea lui armonioase.

Momentul in care ii faci prima oara baita bebelusului tau sau inoti cu el in piscina reprezinta una dintre cele mai frumoase si memorabile experiente pe care le poti trai ca parinte. Activitatile pe care le intreprinzi cu bebelusul in apa creeaza mediul oportun pentru deprinderea unor abilitati importante.

Intarirea legaturii emotionale mama-bebelus

Intre tine si bebe este un atasament emotional unic, innascut, dar care trebuie stimulat si consolidat inca din prima zi in care aduci copilul pe lume. Contactul cu apa si lectiile de inot va ajuta sa va intariti si mai mult legatura emotionala sau atasamentul afectiv.

Atunci cand intri in bazin cu micutul tau, se naste o relatie bazata pe incredere si un sentiment de siguranta il cuprinde pe bebe in apa. Tu esti cea care il tine si are grija sa nu pateasca ceva in apa, il "imprietenesti" cu acest mediu acvatic, iar el are incredere in tine ca il vei mentine in siguranta.

Invatarea unor aptitudini esentiale pentru viata

Inotul sau contactul cu apa ajuta bebelusul inca din primele zile de viata sa-si dezvolte instinctul de autoconservare sau supravietuire. Poti observa, atunci cand stai cu bebe in bazin, ca are tendinta de a da din manute sau picioruse in incercarea de a se mentine la suprafata.

Poate avea tendinta de a se intoarce pe diferite parti si de a cauta cu manutele sau privirea cel mai apropiat obiect solid, pentru a se sprijini de el. Poti observa si cum se prinde cu degetelele de tine sau de bratele tale, pentru a se simti in siguranta, semn ca "intra in actiune" instinctul de supravietuire si ca invata cum sa se autoprotejeze.

Dezvoltarea abilitatilor fizice si mentale

Inotul contribuie din plin la dezvoltarea abilitatilor motorii ale bebelusului si il ajuta sa isi formeze o conformatie corporala armonioasa. Miscarile pe care bebe le face in apa si nevoia de a-si folosi fiecare muschiulet al manutelor si picioruselor pentru a se mentine la suprafata ajuta la intarirea musculaturii si cresterea armonioasa a oaselor lui.

Inotul este o forma distractiva si foarte benefica de a ajuta bebelusul sa se mentina in forma. Contribuie si la dezvoltarea creierului si imbunatatirea functiilor cerebrale, intrucat favorizeaza dezvoltarea unor celule nervoase noi.

Relaxarea si adaptarea la mediul inconjurator

Ca orice forma de activitate fizica, inotul sau jocul in apa ajuta la relaxarea organismului si la mentinerea unei stari de bine. Sportul are un efect calmant rapid si ajuta copilul sa se simta relaxat, sa doarma bine si sa aiba pofta de mancare, contribuind din plin la o dezvoltare armonioasa. In plus, contactul cu apa ajuta bebelusul sa faca un pas inainte in efortul de a se adapta la mediul inconjurator si de a invata mai multe despre lume.

Unde mergem cu bebe la inot?

Baby Spa este un loc unde bebelusii se bucura de cel mai frumos start in viata. Babyterapia este specialitatea noastra. Mai exact, este vorba despre un nou concept de sanatate pentru bebelusi si mamici fericite. Mizam pe beneficiile pe care educatia acvatica le aduce de la cele mai fragede varste.

Iata de ce am creat o serie de programe  pentru a oferi cea mai buna sustinere in procesul de crestere pentru copiii intre 0 si 18 luni. Sunt programe interesante, complexe, dar in special adecvate cerintelor de crestere si dezvoltare din primii ani de viata a unui bebelus. Aceasta este perioada cand cresterea este cea mai accelerate, iar activitatea acvatica o sustine din plin.

Experienta cu apa in primele luni de viata este o aventura. Copilul isi descopera capacitatile motrice si isi imbogateste experienta senzoriala.

Iata programele pe care ti le propunem la Baby Spa:

  • Programul Water Baby se adreseaza copiilor cu varste intre 0 si 4 luni. O sedinta inseamna masaj, gimnastica si hidroterapie.

bebe-piscina-minge

Timp de 50 de minute, intr-un cabinet special amenajat cel mic se va bucura de toata atentia si priceperea unui kinetoterapeut. Masajul si gimnastica ii vor pune in miscare musculatura si o vor fortifica.  Componenta de hidroterapie are ca scop pregatirea bebelusului pentru contactul cu apa.

  • Baby Express - Dupa varsta de 4 luni, cel mic se va putea imprieteni cu apa tot mai mult. Va invata sa-si tina respiratia, sa se scufunde, sa stropeasca si sa loveasca apa cu picioarele. Ulterior se va putea deplasa singur pe distante scurte.

bebe-apa-piscina-inot

Programul se rezuma la sedinte individuale de educatie acvatica cu o durata de 30 de minute. Este gandit pentru copiii cu varste cuprinse intre 4 si 18 luni. Reprezinta o varianta ideala pentru parintii care nu au suficient timp sau pentru micutii nerabdatori.

  • Baby Massage - Cum relaxarea este binevenita la orice varsta, le-am pregatit celor mici si un pachet ce include sedinte de masaj. Acestea se pot efectua in continuarea celor de educatie acvatica. O sedinta dureaza 20 de minute si este facuta de un terapeut intr-un cabinet special amenajat.

Baby Spa se ingrijeste de cresterea frumoasa si armonioasa a copilului tau.

BABY-SPA-logo

Mai cunosti si alte beneficii ale contactului cu apa sau inotului pentru bebelusi? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Apa bebelusi Inot bebelusi Activitati aer liber bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre