Iti porti bebelusul in sisteme de purtare? Iata 7 lucruri pe care te-ai saturat sa le auzi

/ / Modificat: 2017-12-22
Iti porti bebelusul in sisteme de purtare? Iata 7 lucruri pe care te-ai saturat sa le auzi

Sistemele de purtare iti ofera avantajul de a-ti tine pruncul strans la piept, ajutand totodata la apropierea dintre parinte si copil. In plus, ai mai multa libertate de miscare, in timp ce puiul tau trage un pui de somn in marsupiu. 

Conditia este ca aceste sisteme de purtare sa fie alese corespunzator, iar copilasul sa fie pozitionat corect. Insa, cand ai un astfel de pasager la pieptul tau, trebuie sa te astepti si la diferite comentarii, pentru ca nu toata lumea le priveste cu ochi buni, in timp ce alte persoane vor sa iti ofere cate un sfat.

Iata 9 lucruri pe care, cu siguranta, le vei auzi sau chiar le-ai auzit de multe ori pana acum:

1. "Of, spatele tau!"

Daca ar fi sa facem un top al replicilor pe care parintii care isi poarta pruncii in sisteme de purtare cea leagat de durerile de spate probabil ca ar lua locul 1. Mereu se va gasi cineva care sa te compatimeasca pentru durerile de spate atunci cand te vede cum iti tii copilasul...

Sigur ca durerile de spate pot aparea, insa cand bebelusul are un numar destul de mare de kilograme. Fiecare parinte stie cand sa isi accepte limita si cand nu va mai putea sa il care pe bebe la piept.

2. "Asta pare complicat! Cum te descurci cu el?"

Sling, wrap, marsupiu, nu conteaza ce sistem de purtare ai, ca tot se vor gasi persoane care sa nu inteleaga cum functioneaza acestea si carora li se va parea tare complicata functionarea acestora. Si care se intreaba de ce nu ai ales mai bine caruciorul, nu este mai simplu?

3. "Nu aveam asa ceva pe vremea noastra!"

Cu siguranta ai trecut pe langa o bunicuta prin parc care, uitandu-se lung la marsupiul in care iti tineai pruncul, s-a mirat si ti-a spus ca pe vremuri nu exista asa ceva. Ei bine, adevarul este ca vremurile se schimba, iar noi trebuie sa ne adaptam.

4. "Poate copilul sa respire acolo?"

O replica pe care o poti auzi atunci cand iesi la plimbare cu copilasul in marsupiu sau in wrap este legata si de modul in care respira bebelusul. Mai exact, daca nu cumva ii este afectata respiratia. Nu poti decat sa ii spui persoanei respective ca totul este in regula.

5. "Iti rasfeti prea mult copilul!"

Aceste sisteme de purtare sunt facute pentru a usura viata parintilor si a micutilor, nu sunt un mod de rasfat pentru bebelusi. Asadar, cand auzi o astfel de replica nu te enerva, dar nici nu da prea multe explicatii. Pana la urma tu stii cel mai bine de ce ai facut o asemenea alegere: in niciun caz ca sa cresti un copil rasfatat, ci din contra, ca sa ai grija de el.

6. "Nu o sa poti sa mai faci asta pentru mult timp!"

Normal ca nu ai luat un marsupiu in care sa iti porti copilul pana cand ajunge la varsta gradinitei. Esti si tu contient, ca parinte, ca aceste sisteme pot fi utilizate pe o perioada limitata de timp, nu pe termen lung, lucru pe care nu este nevoie sa il afli de la altcineva, ca doar il stii si tu.

7. "Nu sunt de acord cu actes mod de a-ti crete copilul!"

O sa auzi si voci care iti vor spune ca nu sunt de acord cu acest tip de parenting; cum sa iti cari copilul intr-un marsupiu? Trebuie sa dai dovada de politete si sa ii poti explica persoanei respective ca este doar un mod de a-ti transporta pruncul, nu de a-l educa.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sistem de purtat bebelusii Siguranta bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre