Relatia tata-bebelus

/ / Modificat: 2013-02-12
Relatia tata-bebelus

Una dintre cele mai clare amintiri din perioada ta ca mamica implica prima perioada in care partenerul tau este tatic.

Iata cateva sfaturi pentru taticii care vor sa lege o relatie stransa cu bebelusul lor:

Faceti un concurs de strambaturi

Curajul este un atribut al barbatilor, nu? Incearca sa te intreci cu el si sa vezi cine clipeste primul. Bebelusilor le place sa contempleze fetele si te vei plictisi tu inaintea lui.

Faceti o baie impreuna

Un proaspat tatic nu este prea entuziasmat cand isi aminteste ca este randul lui sa ii faca baie bebelusului – nu ii place combinatia de tipete si piele alunecoasa pentru ca nu stie cum ar trebui sa procedeze.

Poate ca intr-o zi se va aseza in cada cu tot cu micut si amandoi vor fi foarte fericiti.

Aseaza masa pentru doua persoane

Daca bebelusul tau este indeajuns de mare ca sa manance mancaruri solide, atunci este bine sa il inveti. Este distractiv – uita-te cum intra mancarea si apoi cum vine inapoi afara!  

Schimba-i scutecele

Daca vrei sa te apropii de bebelusul tau la cel mai profund nivel – atunci cel mai important pentru bebelusi este sa le schimbi scutecele.

In timp ce faci acest lucru il atingi pe bebelusul tau, vorbesti cu el, dar cateodata este greu. Dar trebuie sa fii corect pentru ca si ea le schimba.

 

Ai grija de el cand are febra sau e racit

Nimeni nu vrea ca bebelusul sa se imbolnaveasca, dar nimic nu se compara cu o boala ca sa te faca sa constientizezi cata nevoie are de tine.

Daca petreci o noapte leganand un copil bolnav, vei deveni foarte constient de ce inseamna sa fii parinte de fapt.

Scapa de parul de pe piept

Unul dintre cele mai mari atribute ale unui barbat este ca se simte foarte bine (altfel probabil nu ar mai fi tata). Un tata este un adevarat deliciu pentru bebelus, de la umbra aspra de barba pana la o mustata matasoasa si podoaba capilara.

Dar trebuie sa fii atent: Degetele sale mici pot sa te pedepseasca apucandu-te de parul de pe piept.

Fa poze

Pozele tale nu pot sa aiba un subiect mai bun decat bebelusul tau. Inca un beneficiu? Toti bunicii si bunicele si unchii observa instant cat de bine te simti tu cu copilul tau.

Imbratisari mai "dure"

Studiile arata ca mamele si tatii isi tin copilul in brate in mod diferit. Mamele probabil il vor mangaia pe cel mic; taticii tind sa treaca la lucruri mai fizice. Nu trebuie niciodata sa faci miscari bruste, dar poti cu siguranta sa ii stimulezi muschii.

Daca bebelusul tau este indeajuns de mare ca sa poata sta in picioare, poate ca i-ar placea sa fie aruncat in aer, sau sa il porti cu tine sub brat, lucruri pe care mama nu le face, dar care il vor incanta pe cel mic.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tata crestere copil

Articole recomandate

Citeste si despre