Primii musafiri ai lui bebe, cand si cum?

/ / Modificat: 2012-01-10
Primii musafiri ai lui bebe, cand si cum?

Odata cu iesirea din maternitate si aducerea bebelusului acasa, vizitele celor apropiati incep sa rasara ca furnicutele dupa ploaie. Intentiile lor sunt bune si intelegi foarte bine curiozitatea si bunavointa lor, insa uneori trebuie sa iei masuri speciale, pentru a evita stresul, dar si iritarea si agitarea bebelusului. Iata cum sa faci fata primilor musafiri ai lui bebe intr-un mod organizat si relaxant.

Ia lucrurile pe rand si cu mult calm


In teorie stii foarte bine ca trebuie sa limitezi vizitele apropiatilor atunci cand ajungi cu bebe acasa. Dar este destul de greu sa tii piept zecilor de telefoane, ciocaneli la usa si celor care se tot autoinvita. Poti face acest lucru cu multa diplomatie si bun simt, fara a parea rautacioasa!

Probabil ca vei primi o multime de telefoane de felicitare imediat dupa nastere, cand esti inca in spital. Sunt o ocazie buna de a-i anunta, subtil, ca ii astepti in vizita, dar abia dupa ce reusiti sa va adaptati si instalati acasa si ca va urma sa le dati de veste.

Foto: blogcdn.com

Fii sincera


Refuzul de a accepta o persoana in vizita poate parea un semn de rautate, dar este important sa fii sincera cu privire la ce simti si la situatia in care te afli. Incearca sa le spui telefonic sau atunci cand ii vezi ca momentan nu este timp pentru vizite. Este foarte greu, printre grija pentru nou-nascut, nedormit si oboseala de dupa nastere sa mai faci fata intalnirilor sociale si sa mai fii si in forma maxima.

Te poti scuza fara nicio jena, anuntand ca esti foarte obosita si ca micutul tau abia incepe sa se obisnuiasca cu noul mediu si cu casuta si ca ii rogi sa amane un pic vizita.

Programeaza vizitele


Desemneaza o persoana de contact pentru a te ajuta cu programarile vizitelor. Poate fi chiar taticul, bunica sau o prietena apropiata, care sa reuseasca sa tina piept avalansei de telefoane si invitatilor. Probabil ca vei fi prea obosita, stresata si ocupata cu bebe pentru a te mai putea ocupa si cu asta.

Vorbeste cu familia si stabiliti impreuna o perioada propice in care sa fie anuntati musafirii ca ati fi disponibili pentru o vizita. Puteti trimite un e-mail sau un sms tuturor celor care v-au felicitat, cu un mesaj personalizat, in care le multumiti pentru urarile de bine si in care sa le transmiteti ca ii asteptati sa il cunoasca pe cel mai nou membru al familiei, dupa data de x, atunci cand cel mic se va mai obisnui cu noul mediu.

Organizeaza o mica petrecere


O idee practica si care multumeste pe toata lumea este organizarea unei mici petreceri de bun-venit acasa, data pentru bebelusul tau. In acest fel, aduni toti cunoscutii laolalta, cu o singura ocazie, fara a te stresa cu vizite zi de zi, care se prelungesc pe cateva saptamani si care, la un moment dat, pot deveni stresante si obositoare.

Petrecerea poate fi programata oricand simti ca esti pregatita sa faci fata unor musafiri si este o idee nemaipomenita, pentru ca poti controla data, ora si tot ce se va intampla la acest eveniment. Nu stabili data imediat dupa ce ajungeti acasa. Preferabil este sa o faceti cam dupa 2-3 saptamani, pentru a avea timp sa te adaptezi noului program si sa ii dai si bebelusului timp sa se obisnuiasca cu casa si rutina.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bebelus acasa

Articole recomandate

Citeste si despre