De cata atentie are nevoie bebelusul?

/ / Modificat: 2012-01-10
De cata atentie are nevoie bebelusul?





 

In viata micutului tau nou-nascut are loc o schimbare importanta, trecerea la o lume total diferita de cea in care s-a dezvoltat in ultimele 9 luni.

Acum traieste noi sentimente, aude sunete, vede diferite lucruri, miroase si gusta, invata ca lumea este un loc sigur si receptiv. Incepe sa se familiarizeze cu chipurile, vocile, mirosurile si sunetele din jurul sau si incearca sa ghiceasca cum sa-ti comunice nevoile si dorintele lui.

Nu intelege felul in care comunica  mai bine decat tine, insa voi trebuie sa intrati in contact cat mai mult pentru a va intelege. Tu inveti sa intelegi semnalele pe care ti le da, iar el invata cum sa-ti comunice cat mai bine ceea ce isi doreste.

Pe masura ce invatati fiecare semnalele celuilalt, este foarte important sa petreceti timp impreuna si sa comunicati prin atingeri, avand contact vizual.

Prin aceasta apropiere afli care sunt dorintele si deslusesti semnalele pe care ti le da, iar puiul tau incepe sa se simta in siguranta in prezenta ta.

Principalul mod prin care bebelusul incearca sa-ti comunice ceva este plansul. Prin plans incearca sa-ti spuna ca vrea sa fie tinut in brate sau hranit. De multe ori, o adevarata provocare pentru proaspatul parinte este sa ghiceasca cum sa raspunda la ceea ce comunica cel mic.

Bebelusul plange atunci cand ii este foame, frig sau este obosit, ori plange pentru ca scutecul este ud si se va linisti imediat ce l-ai schimbat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre