Cum sa nu dai faliment cand devii mama: lucruri de care bebelusul chiar nu are nevoie sa le cumperi

/ / Modificat: 2019-06-25
Cum sa nu dai faliment cand devii mama: lucruri de care bebelusul chiar nu are nevoie sa le cumperi

Cand astepti un copil sau cand ai devenit mama de curand s-ar putea sa experimentezi o nevoie aproape compulsiva de a cumpara lucruri pentru bebelus.

E si firesc, pe de o parte, pentru ca e greu sa rezisti in fata tuturor lucrusoarelor adorabile pe care le gasesti prin magazine, fie ca vorbim de hainute, de botosei, de sosete, de pantofiori sau de toate minunile de accesorii.

Ai atat de multe optiuni si cum e atat de greu sa te hotarasti te trezesti ca ai cumparat mult mai mult decat ar fi trebuit si, mai ales, de care nu ai nevoie.

Ca sa iti facem viata mai usoara si sa te ajutam sa nu-ti destabilizezi bugetul ti-am facut o lista de lucruri pe care NU E NEVOIE sa le cumperi pentru bebelusul tau.

Incalzitor pentru servetelele umede

Nu a auzit nimeni un bebelus care sa se planga din cauza ca servetelele umede pe care le foloseste mami cand ii schimba scutecul sunt la temperatura camerei sau a gentii. Deci, daca nu ai de gand sa tii servetelele in frigider, o asemenea achizitie este pur si simplu inutila. Chiar daca te temi ca servetelele s-ar putea usca, nu este o "scuza" suficient de buna pentru a justifica un moft.

Zeci de costumase si barbite

Bebelusilor pur si simplu nu le pasa daca sunt la moda sau ce imprimeuri au hainutele pe care le poarta. Iar despre culori nu are sens sa vorbim. Va dura multi ani pana vor invata cum sta treaba cu trendurile si cu asortatul, asa ca nu are rost sa faci un credit pentru a-i cumpara toate hainutele in care tu crezi ca va arata bine, dar care, vai!, ii vor ramane mici inainte de a apuca sa il imbraci cu toate. Singura grija trebuie sa fie ca hainutele pe care le poarta bebelusul sa fie curate, din bumbac si comode. La fel stau lucrurile si cu barbitele. Inainte de umple cosul de cumparaturi cu hainute si bavete, aminteste-ti ca, foarte probabil, cel mic va primi o groaza si de la toti cei care vor veni in vizita. Deci poate vrei sa cheltui banii pe ceva cu adevarat necesar.

Incaltaminte

Bebelusii nu merg, deci incaltamintea pentru ei, oricat ar fi de dragalasa, este absolut inutila. In plus, cum piticul tau va da foarte mult din picioare, botoseii, ghetutele, tenisii ii vor cadea in permanenta. E drept ca a-i ridica de pe jos la fiecare 5 minute poate fi un bun exercitiu pentru o femeie care incearca sa scape de kilogramele acumulate in sarcina, dar chiar iti doresti grija asta? E valabil si pentru sosete, dar acestea pot avea o oarecare utilitate.

Mai tine minte un lucru: cand bebelusul incepe sa mearga in picioare nu trebuie sa-i schimbi incaltamintea in functie de numarul de pasi pe care ii face, asa cum s-ar putea sa ti se spuna.

Termometru pentru baie

Evident ca nu vrei sa oparesti copilul cand vine ora de baita sau sa te trezesti ca se invineteste de frig. Dar in loc sa dai banii pe un termometru pe care oricum nu-l vei folosi decat de cateva ori, pana te prinzi cum sta treaba, ai si alte metode pentru a potrivi temperatura apei. Si daca nu crezi, intreaba-ti parintii, care te-au facut mare fara sa te alegi cu arsuri sau sa ingheti in cadita de baie. Cea mai populara si sigura metoda este sa incerci apa cu cotul sau cu incheietura mainii si daca tie ti se pare potrivita apa, va fi la fel si pentru cel mic.

Lenjerie de pat scumpa

Evident ca vrei ce e mai bun pentru bebelusul tau si o lenjerie de calitate este importanta pentru calitatea somnului celui mic, insa cu siguranta poti gasi acelasi bumbac si la preturi rezonabile. Nu uita ca, indiferent de pret, lenjeria de pat are aceeasi soarta: mai devreme sau mai tarziu va fi "botezata" de cel mic.

Alte accesorii inutile pentru bebelusi sunt servetelele pentru suzeta, cos de gunoi pentru scutece, un carucior foarte scump, cu toate zdranganelele posibile si cu 300 de unghiuri pentru scaun si 400 de optiuni de upgrade in viitor sau un aparat pentru prepararea laptelui formula (de parca nu ai avea maini "in dotare").

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Lucruri bebelus Alegere lucruri bebelus Primele lucruri bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre