9 lucruri necesare mamelor de gemeni

/ / Modificat: 2017-03-30
9 lucruri necesare mamelor de gemeni

Gandul ca urmeaza sa nasti gemeni te poate face sa creezi o lista interminabila cu accesorii, produse si alte lucruri necesare pentru ingrijirea copiilor. In realitate, lista nu este atat de mare pe cat te gandesti! Multe mamici exagereaza cu achizitiile necesare pentru ingrijirea nou-nascutilor, risipind bani, timp si efort! Iata care sunt principalele lucruri de care ai cu adevarat nevoie atunci cand devii mama de gemeni!

1. Carucior pentru gemeni

Caruciorul pentru gemeni este, adesea, o prioritate pe lista proaspetelor mame. Este un accesoriu esential pentru deplasarea simultana a copiilor in timpul plimbarilor pe afara. Opteaza pentru un carucior pliabil, usor, dar rezistent si de buna calitate.

2. Scaun auto pentru gemeni

Scaunul auto este un alt accesoriu obligatoriu pe care trebuie sa-l ai in vedere pe lista de achizitii pentru gemeni. Este crucial pentru siguranta micutilor in timpul deplasarilor cu masina. Cauta cele mai bune oferte si cumpara-l intotdeauna de la branduri de renume, apreciate, care ofera garantia sigurantei in timpul mersului cu masina.

3. Perna dubla pentru alaptat

Perna pentru alaptat este un accesoriu extrem de util in timpul hranirii copiilor. Pe langa faptul ca te ajuta sa pozitionezi mai usor copiii la sani, iti ofera si tie un confort sporit, datorita faptului ca iti elibereaza mainile, pentru a le folosi in alte scopuri. Producatorii au creat numeroase modele de perne duble pentru alaptare, special concepute pentru mamicile de gemeni.

4. Pompa de san dubla electrica

Pompa de san dubla electrica este un accesoriu util mamelor de gemeni care alapteaza. Poate functiona la ambii sani simultan, ceea ce inseamna ca te ajuta sa mulgi mai repede si mai usor sanii si sa-ti deblochezi canalele galactofere infundate. Varianta manuala nu este o optiune pentru tine, intrucat iti ocupa ambele maini si iti poate ingreuna procesul de muls. Nu ai prea mult timp de pierdut atunci cand ai grija de gemeni!

5. Stocuri de scutece

Cand esti mama de gemeni, nu ai niciodata prea putine scutece in casa. In conditiile in care poti schimba pana la 20 de scutece pe zi atunci cand copiii sunt in etapa de nou-nascuti, este important sa te aprovizionezi cu stocuri generoase de scutece acasa. Ori de cate ori ai ocazia sau prinzi o oferta buna, nu ezita sa cumperi scutece.

6. Sterilizator electric pentru biberoane

Sterilizatorul electric (pentru biberoane multiple) este un accesoriu grozav atunci cand ai gemeni. Iti salveaza timp si efort in pregatirea biberoanelor pentru hrana. Sterilizarea acestora dureaza doar cateva minute, timp in care tu poti pregati copiii pentru masa.

7. Patut pentru gemeni

Daca nu dispui de foarte mult spatiu in casa, amplasarea a doua patuturi in camera copiilor poate deveni o reala provocare. Insa cu un model dublu de patut, conceput special pentru gemeni, poti salva foarte mult spatiu in dormitor. Este un obiect de mobilier pe care merita sa il iei in considerare cand alegi mobilierul camerei pentru copii.

8. Body-uri si caciulite

Cand vine vorba despre garderoba gemenilor din primul an de viata, trebuie sa te orientezi mai mult spre achizitionarea de body-uri (cu maneca lunga sau scurta, in functie de sezon), dar si de caciulite, pe care le vei tot schimba de-a lungul primelor luni de viata. Nu investi foarte mult in rochite, bluzite, pantaloni ori salopete si gecute, intrucat copiii cresc repede si nu vor apuca sa le imbrace.

9. Carti despre gemeni

Mamele de gemeni au nevoie de instruire suplimentara si de un bagaj generos de cunostinte, pentru a putea face fata ingrijirii copiilor. In plus, gemenii au particularitati specifice de ingrijire, crestere si dezvoltare. Iar daca vrei sa fii o mamica informata si pregatita pentru a te aventura in lungul drum al cresterii micutilor tai, cel mai indicat este sa te inarmezi cu cateva carti de specialitate despre gemeni. Vei obtine cele mai avizate si importante informatii de care ai nevoie in modul in care ii cresti si ingrijesti.

Ce alte lucruri, accesorii sau obiecte crezi ca mai sunt indispensabile unei mamici de gemeni? Spune-ne sugestiile si sfaturile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Accesorii gemeni Ingrijire gemeni Crestere gemeni

Articole recomandate

Citeste si despre