Top 6 tipuri de controller banda led performante

/ / Modificat: 2022-08-04
Top 6 tipuri de controller banda led performante

Spre deosebire de o sursa banda LED, care este o componenta esentiala si obligatorie la instalarea benzilor led, si care se alege in functie de anumite standarde si reguli clare, un controller este un accesoriu care depinde in principal de propriile preferinte, confort si necesitati. Astfel ca paleta de produse disponibile pe piata este mult mai variata, si plina de oferte atractive.

Daca si tu te afli in cautarea controllerului perfect pentru banda LED pe care ai instalat-o sau urmeaza sa o instalezi, mai jos poti cunoaste cele mai populare tipuri pe care le ai la dispozitie. Iata care sunt top 6 tipuri de controller banda led performante, si cum sa-l alegi pe cel mai potrivit pentru tine!

1. Intrerupator

Varianta clasica, cea mai simpla si usor de utilizat de catre oricine – chiar si de catre persoanele care nu se pricep la tehnologie – este intrerupatorul traditional. Arata si functioneaza intocmai ca intrerupatorul unor becuri sau metode de iluminat traditionale precum lampe sau lanterne.

Prin apasarea unui buton de on/off, vei porni sau vei opri lumina benzilor LED. Este o solutie simpla pentru benzile monocolor, fara prea multe optiuni sau functii. Lumina alba, in general, este cea mai compatibila cu intrerupatorul clasic.

2. Dimmer monocolor

Similar intrerupatorului, potrivit de asemenea benzilor LED monocolor, fara prea multe functii sau nuante de luminat, dimmerul monocolor se potriveste din nou luminii albe, fie ea rece, calda sau neutra. In plus fata de intrerupator, in schimb, dimmerul permite si reglarea intensitatii luminoase. Poate fi:

  • Dimmer cu butoane: intensitatea luminoasa a benzilor LED se regleaza prin apasarea butoanelor/tastelor care corespund unei intensitati mai ridicate sau mai scazute.
  • Dimmer rotativ: intensitatea luminoasa se regleaza prin invartirea unei rotite in intervalul minimum-maximum, pana se obtine rezultatul dorit.

3. Controller slim

De data aceasta potrivit pentru benzile multicolore, controllerul slim se numara printre cele mai frecvent utilizate, populare si apreciate tipuri de controllere. Arata ca niste telecomenzi cu taste, fiecare corespunde unei anumite culori sau functii de pornire, oprire sau schimbare a intensitatii/ritmului de luminare. Cele mai cunoscute modele de controller banda led slim sunt:

  • Controller cu 9 taste
  • Controller cu 20 taste
  • Controller cu 24 taste
  • Controller cu 44 taste

4. Controller cu tehnologie touch

Functioneaza similar controllerului slim, doar ca nu dispune de taste, ci de o suprafata cu tehnologie touch. Culoarea, functia si intensitatea luminoasa sunt selectate, asadar, doar prin simpla atingere a culorii respective, si nu prin apasarea tastelor. Este un upgrade, la fel cum s-a trecut de la telefoanele cu taste la telefoanele cu touch-screen. Doar ca de data asta, in domeniul controllerelor.

5. Controller banda led muzical

Trecem la un upgrade si mai interesant, si anume controller banda led muzical. Acesta vine cu o piesa separata, care se conecteaza la celelalte componente ale benzii LED, folosind conectorul si sursa banda led, si permite, pe langa selectarea culorilor, nuantelor si intensitatii luminoase, si alegerea unor sunete musicale. Astfel te vei bucura de un ambient complet, atat vizual cat si auditive.

 
6. Controller cu conectivitate WiFi sau Bluetooth

Nu in ultimul rand, exista si controllere care nu sunt fixate cu fir la banda sau sursa banda led, ci sunt in permanenta conectate si pot activa functiile benzilor LED de la distanta, din orice unghi al spatiului. Pot fi conectate fie prin WiFi, fie prin Bluetooth, si asigura un confort sporit si o tehnologie smart.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Corpuri iluminat camera copil

Articole recomandate

Citeste si despre