Nume de flori pentru fetite delicate

/ / Modificat: 2023-03-07
Nume de flori pentru fetite delicate

Cand stii ca urmeaza sa ai o fetita, e imposibil sa nu te gandesti cum o vei alinta, cum o vei invata sa se poarte ca o domnisoara, cum sa isi pastreze candoarea si sensibilitatea. Visezi deja cu ochii deschisi la zilele voastre ca fetele, inca din primele sale luni de viata, la toate rochitele in care o vei imbraca si la toata dragostea pe care o veti impartasi. Dar pana acolo trebuie sa ii alegi un nume. Vrei sa fie unul delicat, luminos, parfumat, dulce ca un alint. Si ce idee mai buna decat sa alegi pentru fetita ta un nume de floare?

Pentru ca tot vine primavara si natura se pregateste sa renasca, daca nu a inceput deja, am cautat inspiratie in natura pentru a gasi nume de flori pentru fetite delicate.

Angela, cu diminutivul Angi, vine de la angelica, o floare tip buchetel, intalnita mai mult pe campuri si te duce cu gandul la ingeri si minuni, adica exact asa cum va fi si fetita sa.

Brandusa este un nume deosebit, care parca poarta in el delicatetea micilor flori de primavara care se grabesc sa iasa la lumina imediat dupa ghiocei, colorand campurile si padurile. Brandusa este floarea pasiunii si a dragostei, dar si un simbol al puterii si curajului.

Camelia, cu varianta de alint Cami, este nu doar numele unei flori superbe, delicate, ca un trandafir in miniatura, dar parca si mai frumoasa. Camelia este un nume talisman, care simbolizeaza norocul si prezenta de spirit, admiratie si perfectiune.

Crina este un nume destul de rar intalnit si poate tocmai de aceea are un aer nobil, la fel ca floarea de la care vine. Inseamna energie, farmec, sensibilitate si feminitate.

Delia sau Dalia este un nume cu o sonoritate aparte, care inspira eleganta si putere, asemenea florii numite la fel.

Iasmina sau Jasmine este un nume de rezonanta arabica, deosebit la fel ca floricelele albe, delicate si parfumate care ne imbata simturile primavara si vara.

Iris a devenit un nume tot mai popular in ultimii ani. Floarea este numita dupa Zeita Curcubeului din mitologia greaca, a marii si a cerului si eterna insotitoare a sfletelor feminine.

Lacramioara, nume provenit de la florile denumite si magaritar, este simbol al bucuriei, puritatii si gingasiei, iar o fetita ce poarta acest nume nu poate fi altfel decat delicata si sensibila.

Margareta/Marga/Margot este un nume ce simbolizeaza inocenta, la fel ca floarea de la care provine, dar si nobletea, in ciuda faptului ca este o floare de camp.

Narcisa este un nume destul de rar, iar floarea care se numara printre vestitorii primaverii este considerata simbol al iubirii uneori interzise sau neimpartasite, dar si al prieteniei, norocului si respectului.

O fetita cu nume de floare se va bucura an de an de sarbatoarea Floriilor si va invata cu siguranta sa iubeasca natura, sa fie mereu proaspata si pura precum floara al carei nume il poarta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume de fete

Articole recomandate

Citeste si despre