Care sunt cele mai gatite retete pentru bebelusi in februarie

/ / Modificat: 2023-02-06
Care sunt cele mai gatite retete pentru bebelusi in februarie

Alimentatia copiilor este o preocupare serioasa pentru orice parinte. Vrei sa le oferi celor mici cele mai sanatoase preparate, dar si experiente delicioase, nu-i asa? Daca esti in pana de idei, iata cateva retete pentru bebelusi pe care le poti gati in februarie pentru piticul tau.

Piure de mei cu mere

Ai nevoie de 3 linguri cu mei, 2 mere medii si 3 linguri de branza proaspata de vaci.

Merele se spala bine si se coc la cuptor pana se inmoaie. Meiul se pune la fiert cu o cana de apa, la foc mediu, pana cand bobitele se umfla si totul capata o consistenta de pasta.

Merele coapte se curata de coaja, cotor si seminte si se baga in blender impreuna cu meiul fiert si branza. Rezultatul va fi un piure consistent si gustos, bogat in calciu, vitamina B, magneziu, fosfor, fier si acid folic. In plus, meiul este o cereala fara gluten, asa ca nu trebuie sa va faceti probleme pentru eventuale intolerante. Poate fi servit copiilor incepand cu varsta de 6-8 luni.

Crema de iaurt cu afine

Pentru bebelusi ceva mai mari, cu varsta spre un an, va sugeram o delicioasa crema de iaurt cu afine. Se prepara foarte simplu, in 10 minute, cat timp amestecati totpul in blender.

Ai nevoie de o jumatate de cana de afine, un mar si o crema de iaurt sau un iarut facut in casa. Adaugati si 3-4 lingurite de cereale pentru bebelusi sau 2-3 biscuiti, dar si un varf de cutit de scortisoara.

Spalati bine afinele si marul, pe acesta din urma il curatati de coaja, seminte si cotor si le mixati in blender. Adaugati apoi cerealele sau biscuitii sfarmati, amestecati totul bine, iar deasupra presarati scortisoara, un condiment foarte sanatos, care echilibreaza in mod natural nivelul glucozei din sange, pe langa faptul ca da o savoare aparte oricarui preparat. Crema de iaurt cu afine poate fi un mic dejun consistent sau un desert delicios.

Piure de mazare

Mazarea este un aliment minune, cu o multime de nutrienti, de la proteine pana la vitamine esentiale pentru dezvoltarea armonioasa a bebelusilor. Bogata in vitaminele A, C, B1 si B6, in calciu, magneziu, fier si zinc, mazarea este foarte hranitoare, iar gustul sau dulceag o face sa se numere printre preferatele bebelusilor. Ea poate fi introdusa in alimentatia bebelusului inca din primele faze ale diversificarii, cu conditia sa o pasati foarte bine si sa o dati prin sita, pentru a evita strecurarea vreunei cojite cu care copilul s-ar putea ineca.

Cel mai simplu mod in care puteti oferi bebelusului mazare este sub forma de piure. Fierbeti 400 de grame de mazare pana cand bobul devine foarte fraged. Strecurati si pastrati zeama ramasa, pe care o veti folosi apoi pentru a subtia piureul.

Biscuiti fara zahar

Vreti sa-i faceti copilului ceva bun? Biscuitii fara zahar sunt cea mai buna idee. Chiar daca micutii apreciaza dulciurile, este bine sa evitam sa le oferim prea mult zahar si prea devreme. Retetele de biscuiti fara zahar sunt numeroase, asa ca am selectat una cu care ar trebui sa mergi la sigur: biscuiti cu ovaz si banane.

Ai nevoie doar de aceste doua ingrediente. Ai citit bine! Amesteci fulgii de ovaz (150 g) cu 3 banane pasate la blender (de preferat unele cat mai coapte si moi). Lasi apoi pasta obtinuta sa se umfle cateva minute. Cand amestecul s-a legat, pune aluatul cu lingura in tava, pe hartie de copt. Seteaza cuptorul la 180 de grade si da tava la cuptor pntru 25 de minute. Rezultatul final vor fi biscuiti moi si parfumati la interior, intr-o crusta delicioasa. Desertul ideal pentru copii, fara zahar si fara gluten!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Retete Alimentatia bebelusului Retete bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre