Accesorii in alaptare pentru un plus de confort

/ / Modificat: 2014-03-20
Accesorii in alaptare pentru un plus de confort

Alaptatul este un proces complex care include in principal sanii mamei si bebelusul care abia asteapta sa se hraneasca cu lapte matern. Pentru ca laptele sa curga fara probleme, iar copilul sa fie satisfacut si sa nu intampine dificultati atunci cand suge la san, este nevoie sa se creeze un mediu propice pentru aceasta. Iata cateva accesorii utile care te pot ajuta sa alaptezi mai usor si sa te simti mai confortabil in timpul acestuia.

Pentru ca alaptatul sa decurga usor si fara dificultate, iar tu sa te simti confortabil, trebuie sa se indeplineasca 3 conditii esentiale:

  • sa fii relaxata;

  • bebelusul sa fie pus la san intr-o pozitie corecta;

  • sa ai lapte in sani.

Aceste conditii nu sunt de multe ori indeplinite cu usurinta, fie pentru ca mama este prea stresata (acest lucru putand avea efecte si asupra lactatiei si asupra alaptarii propriu-zise), fie este neexperimentata si nu reuseste sa gaseasca cea mai buna pozitie pentru cel mic.

Lucruri pe care sa le ai prin preajma atunci cand alaptezi

Scaun sau balansoar

Pozitia din care alaptezi si confortul pe care ti-l asigura sunt esentiale pentru ca alaptarea sa decurga ca la carte. Ideal este un balansoar care-ti asigura o pozitie confortabila in timpul alaptatului, dar nu este o tregedie nici daca nu ai aceasta piesa de mobilier in dotare. Scaunul pe care stai atunci cand alaptezi trebuie sa aiba neaparat un spatar pentru a-ti putea relaxa spatele si sprijin pentru maini.

Perna pentru alaptat

Perna pentru alaptat este un accesoriu esential in alaptat si poate fi extrem de utila atat pentru confortul mamei, cat si al copilului. Este practica, iti permite o mai mare libertate a mainilor si are efecte benefice in combaterea durerilor de spate si de umeri sau gat. Plus de asta, mamicile mai putin experimentate nu mai trebuie sa isi faca griji in privinta pozitiei corecte a bebelusului in timpul alaptarii. Aceasta perna este conceputa astfel incat faciliteaza pozitionarea micutului la san.

CD-uri cu muzica

Daca esti acasa poti crea un mediu propice pentru un alaptat relaxant cu ajutorul muzicii. Nu numai ca te va relaxa pe tine, dar va reusi sa il destinda si pe cel mic. Incearca muzica speciala de relaxare sau clasica caci au efect de linistire.

Si revistele preferate sau discutiile la telefon cu o prietena in timpul alaptatului pot fi de ajutor pentru relaxarea ta. Important este sa iti distragi atentia de la faptul ca nu ai pus bine bebelusul la san, ca te doare sau ca nu stii daca faci bine ceea ce faci.

Scaunel pentru picioare

Pozitia picioarelor in timp ce stai pe scaun poate fi esentiala pentru combaterea durerilor de spate. Daca acestea sunt pozitionate la o inaltime medie fata de podea, te vei simti mai relaxata, iar greutatea micutului si efortul tau de a-l tine la san nu vor avea repercusiuni asupra coloanei vertebrale. Poti folosi si mai multe perne in loc de scaunel.


Sutien special

Atunci cand alaptezi este esential sa ai in dotare sutiene de sustinere a bustului care sa fie concepute si pentru alaptat. Acestea au de obicei o deschidere speciala care permite alaptarea oriunde te-ai afla. In acest fel, procesul alaptarii va decurge mai usor si mai practic, iar tu te vei simti mai relaxata si confortabil mai ales atunci cand esti in public.

Trusa pentru alaptat

Unguentul cu lanolina

Ttine-l aproape, pentru ca este posibil sa te confrunti cu sfarcuri crapate si sensibile cauzate de suptul micutului. Aceste mici probleme sunt frecvente in alaptare si pot fi alinate cu ajutorul unguentului cu lanolina. Este sigur si nu are niciun efect daunator nici asupra mamei, nici asupra copilului. Poate vei vrea ca atunci cand bebelusul termina cu un san sa iti ameliorezi durerile folosind acest produs, de aceea e bine sa il tii pe aproape.

Pompa de san

Este extrem de necesara pentru a-ti goli sanii atunci cand bebelusul nu reuseste sa faca acest lucru in urma unei reprize de alaptat. Eliminand laptele in exces eviti o multime de complicatii grave ale alaptarii, cele mai periculoase fiind angorjarea sanilor sau mastita.

Plus de asta, poti asigura o portie sanataoasa de lapte pentru a-ti hrani bebelusul mai tarziu, daca il tii in dispozitive speciale pentru conservarea laptelui matern. Vei avea nevoie in acest caz si de pungi speciale de stocare a laptelui.

Mai exista si alte accesorii utile in alaptat care pot face parte din trusa speciala si variaza in functie de nevoile si problemele cu care se confrunta mama in timpul alaptatului:

  • tampoane pentru sani;

  • dispozitive de protectie pentru sani;

  • tetine;

  • prosop special din bumbac.

Gaseste produsele pentru alaptare potrivite pentru tine si copilul tau, la cel mai bun pret!

    Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

    Taguri Alaptare san Alaptare san ajutor bebelus Accesorii utile alaptare Ghid alaptare sugar Accesorii alaptare Accesorii alaptare calatorie

    Articole recomandate

    Citeste si despre