Suferinta tristete copii

Un copil care nu rade, nu plange, nu vorbeste, nu tipa, este permanent trist si pur si simplu nu reactioneaza la nimic inseamna ca sufera. parintii sunt cei responsabili sa ii ajute sa iasa din aceasta stare.

Cum imi ajut copilul sa treaca peste o pierdere?

Cum imi ajut copilul sa treaca peste o pierdere? Tristetea apare atunci cand pierdem ceva. Iar pierderile pot fi de tot felul: de la un lucru preferat, pana la animalul preferat sau o persoana la care tii. Schimbarea casei sau a scolii este tot o pierdere. De obicei adultii nu dau prea mare importanta pierderilor suferite de copil si trairilor acestuia. Mai mult, multi sunt tentati sa ii capteze copilului atentia cu altceva pentru ca micutul "sa uite" ceea ce i s-a intamplat. La ce ne este de folos sa fim tristi? Este firesc sa existe tristetea pentru ca ne incurajeaza sa cautam suport si linistire la cineva caruia ii pasa de noi. Mai mult, tristetea noastra le arata celorlati ca avem nevoie de intelegere, dragoste,...

Alte articole despre:  tristete copii copil trist

Discutia despre suicid cu copilul, cum si la ce varsta?

Discutia despre suicid cu copilul, cum si la ce varsta? Suicidul este un subiect extrem de delicat atunci cand vine vorba de abordarea lui in discutia cu copilul. Multi parinti il ocolesc delicat de frica sa nu cumva sa dea idei acestuia. Insa lucrurile nu stau asa! Poti pregati terenul pentru discutia despre sinucidere inca de la varste fragede (4-8 ani) si o poti accentua la adolescenta! Este important ca atunci cand creste sa inteleaga despre ce e vorba si cum trebuie sa faca fata in mod adecvat acestui fenomen. Suicidul este o problema destul de greu de inteles de adulti. Acest lucru face si mai dificila explicarea fenomenului copiilor.
Iata cateva trucuri si directii de discutie cu copilul: Vorbeste cu el pe un ton calm si...

Tacerea copiilor, ce se ascunde in spatele ei?

Tacerea copiilor, ce se ascunde in spatele ei? Te-ai auzit spunand de multe ori despre copilul tau ca "este mai tacut din fire". Incepusei sa te obisnuiesti chiar cu firea lui introvertita si cu lipsa comunicarii, dar totusi pare sa ascunda mai mult de atat. El nu rade, nu plange, nu vorbeste, nu tipa, pur si simplu nu are reactii si este un prizonier al tacerii. Afla care sunt explicatiile cele mai frecvente din spatele unui copil care tace! Uneori copiii pot sta si zile intregi fara sa scoata prea multe cuvinte, decat strictul necesar. Incerci din rasputeri sa afli care e problema, dar daca ei nu vorbesc, iar tu nu citesti ganduri, este greu sa realizezi ce se ascunde in spatele acestei stari tacute. Uneori motivele sunt simple si...

Alte articole despre:  copilul tacut emotii copii


Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul