Urmareste-ne:

Retete romanesti

Caltabosi

Caltabosi Caltabosii sunt preparate traditionale romanesti, care contin organe de porc tocate. Timp de preparare 120 minute   Dificultate Medie Ingrediente 2,5 kg orez 12 cepe mici organele de porc (plamani, rinichi, inima) limba porc 2 linguri piper sare cimbru uscat boia 6-7 linguri untura intestine de porc Mod de preparare   Pune organele la fiert in apa cu sare. Separat, caleste ceapa tocata marunt in untura de porc, apoi adauga si orezul si lasa-l sa se rumeneasca usor. Toarna zeama fierbinte (cea in care au fiert organele) peste orez, amesteca bine si lasa totul sa fiarba la foc mic, pana ce orezul este bine patruns. Organele fierte si racite se toaca prin...

Oua cu castraveti

Oua cu castraveti Ouale cu castraveti reprezinta o reteta traditionala romaneasca, provenita din regiunea Crisana. Este o alternativa grozava la salata clasica care combina aceste ingrediente. Gustos si satios, preparatul se consuma in combinatie cu paine prajita sau legume! Timp de preparare 20 min. Dificultate usor   Ingrediente 2 castraveti 50 g unt 1 ceapa mica 1/2 legatura patrunjel 1 lingura rasa de faina 2-3 oua fierte 2-3 linguri smantana sare piper Mod de preparare Taie castravetii cubulete si pune-i la prajit intr-o tigaie cu unt. Adauga ceapa tocata marunt si, spre sfarsit, toarna faina. Adauga apa cat sa acoperi castravetii, asezoneaza ingredientele cu sare si piper si lasa...

Povestile bucatariei romanesti din Delta

Povestile bucatariei romanesti din Delta Jurnalul National iti aduce 7 carti, 7 provocari culinare, 7 calatorii prin Romania savuroasa!
In fiecare vineri, afla istoria bucatelor neamului tau scrisa de Radu Anton Roman, patriarhul gastronomiei nationale, povestitor de geniu, primul mare antropolog culinar al romanilor... Mancaruri si legende!  Vineri, 13 august, ai volumul 5 din "Povestile bucatariei romanesti". O editie completa, reasezata in pagina, innobilata si ilustrata cu fotografii ale preparatelor, poze etnografice si imagini inedite cu Radu Anton Roman. Pentru ca tu sa ai in biblioteca si in bucataria ta "Retete de Colectie". O noua serie de carti exceptionale marca Jurnalul National. In aceasta...

Povestile bucatariei romanesti din Muntenia, Oltenia si Banat

Povestile bucatariei romanesti din Muntenia, Oltenia si Banat Jurnalul National continua colectia celor 7 calatorii prin Romania savuroasa! Vineri, 23 iulie, s-a lansat volumul doi din "Povestile bucatariei romanesti". Calatoria culinara a continuat astfel la sud de Carpati – in Muntenia si Oltenia colinara – trecand apoi prin defileul Dunarii, in Banat. Retetelor traditionale si comentariilor antropologice culinare despre aceste regiuni, Radu Anton Roman le adauga pagini incantatoare de "arheologie oenologica", provocandu-te sa...

Tochitura

Tochitura Tochitura cu mamaliguta este unul dintre cele mai savuroase rasfaturi culinare si se prepara foarte simplu, dupa retete traditionale romanesti! Foto: presalocala.com Timp de preparare 60 min. Dificultate medie Ingrediente 500 g rinichi de porc 1 kg ficat de porc 500 g ciolan afumat de porc 1 conserva de rosii in bulion (3-4 linguri bulion) 3-4 linguri de ulei 5-6 catei de usturoi sare piper boia dulce/picanta[ARTICOLE_SIMILARE] Mod de preparare Organele de porc si ciolanul...

Alte articole despre:  tochitura reteta tochitura


Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul