Probleme nutritionale copii

Sindromul de malabsorbtie la copii

Sindromul de malabsorbtie la copii Sindromul de malabsorbtie la copii sau pediatric este caracterizat prin incapacitatea intestinelor de a absorbi in mod adecvat nutrientii din mancare in vasele de sange. Multi copii diagnosticati cu sindromul se nasc direct cu el, fiind o boala congenitala care se defineste prin intestinul subtire mai scurt decat in mod normal.

Care sunt cauzele si factorii de risc la copii?

Exista mai multe tipuri de cauze pentru sindromul de malabsorbtie la copii. Acestea tin si de dieta, dar mai ales de anumite afectiuni de care sufera copilul.

digestie neadecvata (cauzata de fibroza chistica, insuficienta pancreatica, intoleranta la lactoza, pancreatita cronica...

Subnutritia (malnutritia) la copii

Subnutritia (malnutritia) la copii Subnutritia se asociaza frecvent cu malnutritia. Aceasta se defineste prin absenta unor substante nutritive esentiale de care are corpul nevoie pentru a functiona normal. Este vorba de un dezechilibru intre nevoia de hrana sau nutrienti esentiali si cantitatea asimilata pe o anumita perioada de timp. Subnutritia poate duce la probleme si boli grave si poate avea consecinta chiar decesul copilului.

Care sunt cauzele subnutritiei sau malnutritiei?

Principala cauza a subnutritiei la copii este aportul alimentar/caloric insuficient. Acest lucru inseamna ca nu le este data o cantitate suficienta de mancare in raport cu varsta si nivelul lui crestere si dezvoltare. Insa exista...Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul