Preeclampsie

Preeclampsia a?? numita si hipertensiune indusa de sarcina a?? apare dupa saptamana a 20-a de sarcina, si spre deosebire de cea gestationala in aceasta apare si proteina in urina la analize.

Hipertensiunea arteriala in sarcina

Hipertensiunea arteriala in sarcina Hipertensiunea arteriala in timpul sarcinii reprezinta o amenintare la sanatatea fatului, dar si a mamei. Aceasta problema afecteaza 1 din 6 gravide si necesita ingrijiri medicale de urgenta. Ea poate produce complicatii grave de sarcina ca eclampsia, preeclampsia sau nasterea prematura ori complicatii ale placentei. Ce este hipertensiunea arteriala si care sunt cauzele ei? In mod normal, presiunea sangelui unei gravide scade in al 2-lea trimestru de sarcina. Apoi revine la normal pana la sfarsitul sarcinii. Insa in cazul unor femei, se intampla tocmai invers. Presiunea creste exagerat de mult chiar in al 2-lea sau al 3-lea trimestru de sarcina. Hipertensiunea arteriala apare in...Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul