Modificari hormonale femei

De la pubertate si pana la menopauza apar modificari firesti ale hormonilor care determina aparitia unor simptome specifice.

Estrogenul, influente asupra emotiilor la femei

Estrogenul, influente asupra emotiilor la femei Estrogenul este hormonul care are cele mai multe influente asupra sanatatii tale emotionale. El este asociat cu tulburari de dispozitie care apar exclusiv la sexul feminin - depresie postpartum, sindrom premenstrual -, dar si cu altele precum depresia sau anxietatea.

Incepand cu pubertatea, ovarele tale incep sa elibereze estrogen in cantitati variate in functie de fazele ciclului menstrual. La ovulatie, nivelul acestuia creste brusc, determinand eliberarea unui ovul. Imediat dupa aceea, nivelul estrogenic din organism scade brusc, iar in restul lunii oscileaza intre cresteri si scaderi usoare.

Asadar, valorile normale ale estrogenului variaza in decursul unei luni. Uneori...

Hormonul luteinizat (testul LH)

Hormonul luteinizat (testul LH) Hormonul luteinizat este produs de glanda pituitara si hipofiza. Acesta face parte dintr-un intreg proces care cuprinde producerea hormonilor glandelor sexuale la femei si barbati si ai hipotalamasului. Acesta este testat cel mai adesea in vederea depistarii cauzelor de infertilitate in cuplu. Rolul hormonului luteinizat la barbati si femei Acesta controleaza durata si succesiunea ciclurilor menstruale la femei, inclusiv ovulatia, productia de estrogen si progesteron si pregateste uterul pentru implantarea embrionului. Nivelul hormonului variaza in fiecare faza a ciclului menstrual. El creste inainte sa apara ovulatia, cam pe la mijlocul ciclului menstrual. La barbati acesta...

Menopauza

Menopauza Menopauza este perioada din viata femeii in care menstruatia inceteaza si nu mai este fertila. Este un proces fiziologic normal, care apare odata cu imbatranirea. Unele femei resimt aceasta trecere mai intens, altele au simptome usoare, aproape inexistente. Cand apare menopauza? Nu exista o varsta standard la care se instaleaza menopauza. Aceasta apare diferit la fiecare femeie in parte. Varsta medie la care poti sesiza incetarea menstruatiei este de 51 de ani. Este normal ca aceasta sa isi faca debutul oricand dupa 40 de ani si nu mai tarziu de 59.

Acesta este un proces gradual, care poate dura mai multi ani de zile pana sa poti spune ca ai intrat la menopauza. Abia dupa ce...

Simptome ale modificarilor hormonale la femei

Femeile trec de-a lungul vietii prin adevarate furtuni hormonale. De la pubertate si pana la menopauza apar modificari firesti ale hormonilor, dar mai pot aparea si fluctuatii nu tocmai normale care pun pe butuci dispozitia si sanatatea ta. Cele mai afectate sunt starea de spirit, fertilitatea, libidoul si ovulatia. Afla care sunt principalele simptome ale acestora! Simptomele modificarilor hormonale la femei pot incepe sa apara la o varsta frageda, sub 20 de ani, insa cele mai multe femei le...

Sindromul foliculului luteinizat nerupt

Sindromul foliculului luteinizat nerupt Sindromul foliculului luteinizat nerupt este una dintre posibilele cauze ale infertilitatii la femei. El se caracterizeaza prin incapacitatea ovarelor de a elibera ovulul in etapa ovulatorie a ciclului menstrual. Riscul de a aparea este mai crescut daca suferi de endometrioza, iar diagnosticarea lui este destul de dificila.
Cum apare sindromul foliculului luteinizat nerupt? Ciclul menstrual normal este impartit in 4...

Terapia de substitutie hormonala si fertilitatea

Terapia de substitutie hormonala si fertilitatea Terapia de substitutie hormonala se foloseste in cazul dezechilibrelor hormonale, atat la barbati si femei. Modificarile hormonale de la menopauza si incetarea fertilitatii nu trebuie sa devina o perioada de cosmar in viata ta. Tratamentul hormonal imbunatateste calitatea vietii atunci cand te confrunti cu probleme de pe urma modificarilor hormonale, dar prezinta si unele riscuri.
Ce se intampla in timpul terapiei? Terapia de substitutie hormonala este o metoda de tratament prin care...Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul