Gastrita copii

Gastrita cronica la copii

Gastrita cronica la copii Gastrita cronica este, alaturi de cea acuta, una dintre cele 2 categorii de gastrita si se caracterizeaza prin persistenta simptomelor si evolutia bolii. Gastrita este o afectiune medicala care se defineste prin inflamatia mucoasei gastrice a stomacului. Cauza principala a acestei boli este infectia cu bacteria Helicobacter Pylori, contractata adesea in copilarie.

Gastrita reprezinta inflamatia acuta sau cronica a mucoasei gastrice. Asadar, ea se imparte in 2 categorii:

acuta - simptomatologie care se manifesta pe termen scurt si care se vindeca repede; cronica - simptomatologie persistenta care poate duce la complicatii grave - atrofia mucoasei gastrice.
Care...

Gastrita la copil

Gastrita este o afectiune inflamatorie acuta sau cronica a mucoasei gastrice, ce apare ca o consecinta a dezechilibrului intre mecanismele de aparare ale mucoasei gastrice (la nivelul mucoasei gastrice se produce mucus, bicarbonat si alte substante  care au rol de a proteja peretele stomacului) si factorii de agresiune (acidul clorhidric, pepsina – care au rol in digestia alimentelor dar care pot irita mucoasa gastrica, alaturi de anumite medicamente – in special antiinflamatoarele nesteroidiene).

Un rol aparte intre factorii implicati in producerea gastritelor il ocupa infecþia cu Helicobacter pylori, care este un germene gram negativ care se...

Infectia cu Helicobacter Pylori la copii

Infectia cu Helicobacter Pylori la copii Infectia cu Helicobacter Pylori este una dintre cele mai frecvente la nivel mondial. Se presupune ca Helicobacter Pylori este prezenta la aproximativ jumatate din populatia generala si chiar daca suntem tentati sa credem ca este o afectiune specifica adultilor, ea se poate manifesta inclusiv in randul copiilor mici. Helicobacter Pylori (H. Pylori) este o bacterie spiralata, care apare ca urmare a colonizarii bacteriene a stomacului si portiunii initiale a intestinului subtire. Aceasta afecteaza mucoasa stomacului si a duodenului, fiind singura bacterie care poate sa traiasca in mediul acid al stomacului. Aceasta bacterie este intalnita cu precadere in tarile in curs de dezvoltare, unde pana...Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul