Concediu de maternitate

Care sunt concediile la care au dreptul viitoarele mamici?

Care sunt concediile la care au dreptul viitoarele mamici? Viitoarele mamici au dreptul, pe perioada sarcinii si dupa aceea, la trei concedii. Acestea sunt: concediul de maternitate, concediul de risc maternal si concediul de crestere a copilului. Concediul de maternitate Concediul de maternitate este format din concediul prenatal si concediul postnatal, avand in total 126 de zile. Perioada de prenatal poate fi compensata in parte cu cea de postnatal, in functie de optiunea persoanei sau de recomandarea medicului.

Care este perioada de acordare a concediului prenatal?
Femeia gravida poate beneficia de 63 de zile de concediu medical prenatal inainte de data previzibila a nasterii, dar nu mai mult de 84 de zile anterior de...

Indemnizatia de crestere a copilului in 2011

Indemnizatia de crestere a copilului in 2011 Pentru copiii nascuti dupa 1 ianuarie 2011 se aplica noile prevederi privind acordarea concediului si a indemnizatiei pentru cresterea copilului, cuprinse in OUG 111/2010.

Pentru copiii nascuti pana la data de 31 decembrie 2010 inclusiv, se vor aplica prevederile reglementate prin OUG 148/2005, cu stabilirea indemnizatiei la nivelul de 75% din media veniturilor, dar nu mai putin de 600 lei si nici mai mult de 3.400 lei. Cine beneficiaza de drepturi conform OUG 111/2010? Beneficiaza de indemnizatia pentru cresterea copilului persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente,...

Trucuri pentru a face fata sarcinii la serviciu

Trucuri pentru a face fata sarcinii la serviciu Perioada de sarcina poate fi una extrem de dificila, in special daca trebuie sa mergi la serviciu. Oboseala, greturile matinale sau starea generala proasta sunt doar cativa dintre factorii care iti vor da batai de cap atunci cand trebuie sa fii la ora 9 dimineata la birou. Cum ascunzi sarcina la serviciu?

Atunci cand trebuie sa anunti la serviciu ca esti insarcinata, parerile sunt impartite. Unii sunt de parere ca este bine sa iti anunti seful cat de repede stii ca vei deveni mamica. Seful tau va avea astfel timp sa se gandeasca la cine te va inlocui pe perioada concediului de maternitate.

Alte persoane recomanda insa sa ascunzi acest aspect cat mai mult. In acest...Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul