Colita ulcerativa

Boala inflamatorie intestinala la copii

Boala inflamatorie intestinala la copii Boala inflamatorie intestinala nu este o boala simpla, de sine statatoare. Ea se caracterizeaza printr-un grup de afectiuni care cauzeaza inflamatia si mai apoi ulcerul tractului intestinal. Acestea se manifesta prin dureri de stomac sau burtica la copii. Ele sunt frecvente in randul micutilor, insa cand sunt considerate grave si cand sunt doar dureri usoare cauzate de consumul unui aliment alterat ori a unei usoare indigestii?

Tipuri de boli inflamatorii intestinale
Exista 2 tipuri principale de boli inflamatorii: boala Crohn si colita ulcerativa.
Boala Crohn apare atunci cand ambele intestine – subtire si gros – se intrepatrund, iar peretii devin...

Colita ulcerativa la copii

Colita ulcerativa la copii Colita ulcerativa este una dintre principalele boli inflamatorii intestinale, alaturi de boala Crohn. Ea apare atunci cand captuseala interioara a intestinului gros este iritata sau apar ulceratii. Boala poate afecta rectul si desi apare intr-o singura portiune a colonului (partea stanga - sigmoidul), se poate extinde la tot intestinul. Boala este frecvent in special la varsta pubertatii si la maturitate, dar poate aparea si la copii mai mici.

Care sunt cauzele colitei ulcerative?

Nu se cunosc cauzele exacte ale acestei boli. Cele mai raspandite teorii sustin ca ea reprezinta o reactie a sistemului imunitar in fata unui virus sau bacterii. Aceasta reactie declanseaza...

Probleme intestinale la copii. Ce trebuie sa stii

Probleme intestinale la copii. Ce trebuie sa stii "Nu vreau sa merg astazi la scoala. Ma doare burta.", este scuza pe care multi copii o folosesc pentru a lipsi de la cursuri, atunci cand au un test sau cand pur si simplu nu au chef de scoala. Evident, poate fi o motivatie pentru chiul, insa cand copilul apeleaza adesea la aceasta lamentatie e cazul sa te gandesti serios daca nu cumva are o problema medicala. Milioane de copii din intreaga lume sunt diagnosticati anual cu probleme intestinale. In vreme ce unele dintre ele vor disparea la fel de repede cum au aparut, altele se pot complica, fiind necesare tratamente atente. Iata care sunt cele mai frecvente probleme intestinale la copii, cum se manifesta si cum pot fi tratate si...Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul