Afectiuni inima

Afectiunile inimii poarta denumirea de boli cardiovasculare si sunt boli ce afecteaza inima si vasele de sange. Printre cele mai cunoscute boli cardiovasculare se numara cardiopatia ischemica, hipertensiunea arteriala, miocardita si bolile cardiace congenitale (malformatii ale inimii prezente de la nastere), atacul de cord (infarctul miocardic) si angina.

6 boli actuale care ameninta sanatatea mamicilor

6 boli actuale care ameninta sanatatea mamicilor Exista cateva boli actuale care iau in vizor mai mult femeile si care sunt hotarate sa le ameninte sanatatea mai mult ca oricand. Medicii sustin ca cele mai multe boli grave care afecteaza mamicile pot fi prevenite. Iata care sunt ele si cum poti sa le tii cat mai departe de tine!

1. Boli de inima

Bolile de inima sunt din ce in ce mai frecvente printre mamicile si femeile stresate, pe care le acapareaza usor grijile si care au un sistem imunitar scazut. Acestea pot fi prevenite daca:

nu fumezi; mananci echilibrat; faci controale medicale de rutina; faci sport (cat mai multa miscare fizica); ai grija de greutatea ta; eviti abuzurile de...

Mituri despre bolile de inima

Mituri despre bolile de inima Intr-o epoca in care afectiunile asociate cu mortalitatea feminina sunt de regula cancerul de san sau cel de col uterin, problemele de natura cardiaca par sa se mentina intr-un con de umbra. Totusi, statisticile medicale arata ca femeile au de cinci ori mai multe sanse de a-si pierde viata in urma disfunctionalitatilor inimii decat in urma dezvoltarii cancerului mamar. Prin urmare, exista o serie de mituri despre bolile de inima care determina populatia feminina de pretutindeni sa subestimeze aceasta vulnerabilitate.

Un studiu efectuat in urma cu patru ani in Statele Unite arata ca doar 13% dintre femeile chestionate s-au aratat ingrijorate de pericolul pe care bolile cardiace il...

Tahicardia la copii

Tahicardia la copii Tahicardia reprezinta o crestere anormala a frecventei cardiace peste o valoare considerata normala in functie de varsta. Numarul batailor normale ale inimii pe minut difera la copii fata de adulti. Uneori tahicardia este normala si apare ca urmare a unor conditii de viata solicitante. Alteori, aceasta are cauze patologice si trebuie tratata de urgenta la medic.

Care este frecventa cardiaca normala la copii in functie de varsta?

1-2 zile - 123-159 bpm; 3-6 zile - 129-166 bpm; 1-3 saptamani - 107-182 bpm; 1-2 luni - 121-179 bpm; 3-5 luni - 106-186 bpm; 6-11 luni - 109-169 bpm; 1-2 ani - 89-151 bpm; 3-4 ani - 73-137 bpm; 5-7 ani -...

Tetralogia Fallot

Tetralogia Fallot Tetralogia Fallot este o malformatie cardiaca congenitala, care implica patru afectiuni separate. Este cea mai intalnita malformatie congenitala cardiaca cianotica. Cianoza, decolorarea albastruie anormala a pielii din cauza nivelului scazut de oxigen din sange, face ca tetralogia Fallot sa fie usor de diagnosticat dupa nastere.

Complexul de patru afectiuni cardiace a fost denumit dupa medicul francez Ettiene-Louis Arthur Fallot, fiind descris in medicina moderna in anul...Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul