Operatiunea renuntarea la scutec! De ce sa lasi copilul sa renunte respectandu-i propriul ritm

/ / Modificat: 2023-02-27
Operatiunea renuntarea la scutec! De ce sa lasi copilul sa renunte respectandu-i propriul ritm

Cum sa stii daca copilul tau este pregatit sau daca este mai bine sa mai astepte cateva luni pentru a renunta la scutec? Iti vom da cateva chei pentru a-l ajuta sa renunte la scutece, un proces care va fi mai usor de suportat daca il facem respectand disponibilitatea copilului si fara presiuni, si in care rolul parintilor este sa il insoteasca cu intelegere si rabdare.

Vom vorbi despre cum sa stii daca fiul sau fiica ta este pregatit sau daca este de preferat sa mai astepte cateva luni si iti vom da cateva chei pentru a-i ajuta sa renunte la scutece, un proces care va fi mai usor si mai suportabil daca il facem respectand ritmurile lor.

Fiecare copil are propriul sau ritm

Procesul de invatare a mersului la olita incepe in jurul varstei de doi ani, dar acest lucru nu inseamna ca trebuie sa scoatem scutecul la varsta de doi ani. Fiecare copil are propriul ritm, care poate sa nu fie cel asteptat de parinti sau de scoala.

Nu toti copiii au acelasi ritm de maturitate, unii fac unele lucruri mai devreme, iar altii mai tarziu. Un copil ar trebui sa renunte la scutece atunci cand este pregatit sa faca acest lucru, nu atunci cand noi sau scoala credem ca ar trebui sa o faca.

La 30 de luni, adica la doi ani si jumatate, jumatate dintre copii sunt invatati sa mearga la olita. La 36 de luni, adica la 3 ani, 75% dintre copii sunt capabili sa mearga fara scutec, iar la 42 de luni este momentul in care 95% dintre copii sunt capabili sa faca acest lucru. Asta inseamna 3 ani si jumatate si mai sunt inca 5% de parcurs.

Acest lucru nu inseamna ca nu facem nimic, putem incerca oricand sa il determinam pe copil sa mearga la toaleta pentru a face acest lucru, dar daca nu reuseste, daca trec zilele si nu exista niciun progres, nu este nevoie sa continuam. Puneti scutecul la loc si asteptati pana cand copilul este pregatit.

FOTO: pixabay.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Renuntare scutec Scutece bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre