Activitati extrascolare, in aer liber care au beneficii uimitoare pentru dezvoltarea copiilor

/ / Modificat: 2022-10-30
Activitati extrascolare, in aer liber care au beneficii uimitoare pentru dezvoltarea copiilor

In calitate de mama, stii ca educatia copiilor este foarte importanta, dar si foarte ampla. Copiii trebuie sa invete atat acasa, cat si la scoala, dar si petrecand timp cu prietenii, facand sport sau practicand alte activitati utile.  

In acest articol vom prezenta o serie de activitati pe care micutii le pot face in aer liber si care au numeroase beneficii pentru acestia, de la dezvoltare, la socializare si pana la distractie.

1. Fotbal

Fotbalul este unul dintre sporturile preferate ale baietilor. De asemenea, are multe beneficii, inclusiv munca in echipa. In acest sport, un singur jucator nu poate progresa fara sprijinul si participarea celorlalti. Jocului de fotbal (chiar si in curtea din fata blocului) are numeroase beneficii pentru copil, precum:

- Imbunatateste coordonarea motorie.

- Regleaza greutatea corporala.

- Intareste muschii.

- Ajuta la sanatatea cardiovasculara.

- Incurajeaza comunicarea in cadrul grupului.

2. Tenis

Jucatul de tenis este o alta activitate pe care copiii si tinerii o pot face in afara scolii si care ii ajuta sa isi dezvolte abilitatile motorii si de coordonare fizica. In plus, imbunatateste viteza si agilitatea, creste reflexele si tonifica si intareste muschii. Spre deosebire de fotbal, nu este un sport de echipa, ci se joaca intre doi adversari, desi este posibil sa se joace in perechi.

3. Mersul pe bicicleta

O alta optiune pentru copii este sa isi dezvolte corpul, muschii si echilibrul este mersul pe bicicleta. Acest lucru trebuie facut insa intr-un spatiu sigur, unde sa nu fie pus in pericol de masini, cum ar fi in parc.

4. Role sau skateboard

Mersul pe role sau pe skateboard este foarte important pentru copii. Aceste activitati care sunt practicate in aer liber nu ii ajuta doar sa faca miscare si sa-si consume energia in mod popzitiv, ci si sa-si faca noi prieteni care au aceleasi pasiuni.

Beneficiile activitatilor in aer liber  

Activitatile extrascolare au beneficii uimitoare pentru dezvoltarea sanatoasa a copiilor. Iata care sunt cateva dinter acestea: 

- Imbunatatirea performantelor academice. S-a demonstrat ca copiii care participa la activitati extracurriculare au rezultate mai bune la scoala. Acest lucru se datoreaza faptului ca micutii sunt mai motivati sa invete.

- Le stimuleaza creativitatea, memoria si concentrarea.

- Favorizeaza comunicarea, deoarece, prin interactiunea cu alte persoane, copilul invata sa relationeze mai liber si mai natural.

- Creeaza obiceiuri de viata sanatoase din punct de vedere fizic, emotional si mental.

- Le dezvolta atitudini pozitive fata de invatare. Copiii se simt mai dornici si mai implicati in orele de curs, atat la scoala, cat si in timpul liber, daca participa la cursuri extrascolare. 

- Imbunatateste gandirea critica. 

- Ofera un sentiment de bunastare prin eliberarea de endorfine si serotonina, cunoscute si ca hormonii fericirii.  

- Se stabileste o relatie stransa intre copil si mediul sau inconjurator, deoarece se creeaza un contact cu natura. In acest fel, copiii invata sa iubeasca si sa aiba grija de natura.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati extra-scolare Dezvoltarea copiilor

Articole recomandate

Citeste si despre