Lucruri pe care le-am invatat de cand sunt mama de baiat

/ / Modificat: 2018-04-20
Lucruri pe care le-am invatat de cand sunt mama de baiat

Baietii... mamele si-i doresc pentru ca se spune ca sunt mai puternici decat fetitele si ca viata este mai usoara pentru ei, atat in copilarie, cat si atunci cand ajung la maturitate.

De multe ori baietii seamana mai bine cu mama decat cu tatal, care la randul lui este fericit cand apare un mostenitor care nu doar ca ii va duce numele mai departe, dar cu care poate sa se joace fara prea multe bariere. Dar ce se intampla atunci cand dupa primul nascut, baiat, apare si al doilea si chiar al treilea? Caminul tau va fi cu siguranta mai galagios, mai dinamic, mai amuzant si mai distractiv ca niciodata, insa vor exista si momente de cumpana.

Lucruri pe care le-am invatat de cand sunt mama de baiat

1.Miscarea

Conform spuselor autorului Dr. Michael Thompson, baietii de pretutindeni se lupta mai mult, se joaca de-a razboiul si au nevoie de multa miscare. Acest lucru este adevarat, primul meu baiat, inca de cand a inceput sa mearga; daca nu se invartea neincetat in cercuri in jurul nostru, atunci cu siguranta era catarat sau sarea pe cate ceva, fie in casa, fie pe afara. Baietii parca sunt programati intr-un fel pentru activitati fizice, asa ca ce poti face?

Incurajeaza miscarea, lasa-i sa zburde, sa alerge, sa se catere, sa se impinga, dar ai mereu grija sa faca asta in siguranta, pentru a preveni accidente. Expertii spun ca activitatea fizica, joaca alerta, in miscare si chiar o imbranceala sau o lupta cu fratele mai mic ajuta la dezvoltarea inteligentei, incurajeaza formarea de relatii interumane benefice, produce endorfine si un exces de oxitocina, care este hormonul fericirii si al atasamentului.

2. Trebuie sa renunti la a-i cere sa fie "tare"

Sensibilitatea si empatia baietilor atunci cand se consoleaza reciproc cand sunt suparati sau dezamagiti, poate fi surprinzatoare. In ciuda a ceea ce societatea in care traiam proiecteaza asupra sentimentelor masculine, baietii sunt la fel de sensibili ca si fetele.

Cercetarile arata ca baietii baietii plang mai mult atunci cand sunt suparati si se calmeaza mai greu, decat o fac fetele; tot ei sunt cei mai fragili din punct de vedere medical si emotional, dar si mai usor supusi stresului. Aceleasi cercetari arata insa si ca parintii obisnuiesc sa acorde mai multa atentie sentimentelor fetelor decat celor ale baietilor, carora adesea nu le ofera aceasi tip de alinare, pentru ca ei trebuie sa fie "tari", nu este asa? Doar sunt baieti!

Evita sa ii spui baiatului tau lucruri ca "fii tare!", "esti bine, ridica-te!", "nu mai plange!" sau "treci peste!", pentru ca astfel de afirmatii transmit mesajul ca nu le pretuiesti sensibilitatea si emotile.

3. Daca vrei sa ai o discutie serioasa, nu sta pe loc!

Cu fetele poti avea o discutie serioasa pe canapea, dar de cele mai multe ori, baietii prefera un mediu mai alert pentru a se deschide si a isi exprima sentimentele, frustrarile si trairile. Incearca sa te joci cu ei si vei vedea ca isi vor varsa mai usor naduful in timpul unui joc de carti sau daca esti afara, pe terenul de fotbal.

Atunci cand nu sunt in miscare, au impresia ca "ii pui la colt", ca ii confrunti si tind sa se inchida in ei, de aceea daca ai ceva important de comunicat, fa asta in timpul unei plimbari in aer liber sau atunci cand se joaca si vei vedea ca este mult mai receptiv si dispus sa dialogheze.

Articole recomandate

Citeste si despre