Cum sa organizezi o petrecere de 1 Iunie

/ / Modificat: 2014-05-21
Cum sa organizezi o petrecere de 1 Iunie

Petrecerea de 1 Iunie este inca un motiv in plus sa iti implici copilul in activitati amuzante, dar si educative si sa dati impreuna startul distractiei cu ceva timp inainte de Ziua Copilului. Pentru a avea parte de o petrecere pe cinste pentru prichindei, este important sa te organizezi corespunzator si sa surprinzi inocenta si spiritul copilariei prin decoratiuni, program, dar si invitati.

Iata cateva sfaturi practice pentru a organiza cea mai tare petrecere de 1 Iunie de pana acum!  

Alege tematica petrecerii

Stii ca pe 1 iunie sarbatorim Ziua Internationala a Copiilor si ca cei mici trebuie sa fie in centrul petrecerii, insa este important sa alegi o tematica creativa si interesanta in jurul careia sa creezi toate detaliile evenimentului.

Opteaza pentru o tematica cat mai la moda: bal mascat, Hello Kitty, Disney World, Alice in Tara Minunilor, Star Trek etc.

Alege locatia petrecerii

In functie de tematica petrecerii, dar si de numarul de invitati, poti hotari locatia petrecerii. Aceasta poate avea loc la tine acasa sau intr-un spatiu public, inchiriat.

Sfatul specialistilor este sa organizezi o petrecere restransa, astfel incat sa o poti controla mai usor si sa nu risti sa ai musafiri nemultumiti.

Creeaza invitatiile impreuna cu copilul tau

Urmatorul pas in organizarea unei petreceri de 1 Iunie este crearea si trimiterea invitatiilor. In loc sa le cumperi, incearca sa le creezi manual, impreuna cu prichindelul tau, in functie de tematica aleasa pentru petrecere.

Pe langa faptul ca au un impact mai puternic asupra invitatilor, ofera sansa copilului de a-si dezvolta indemanarea, dar si de a-si pune la lucru creativitatea si imaginatia.

Cumpara decoratiunile sau creeaza-le impreuna cu copilul tau

Dupa selectarea locatiei, a tematicii si trimiterea invitatiilor, este timpul pentru cumparaturi si pentru decorarea spatiului ales pentru party. Cumpara o parte dintre decoratiuni si tacamuri pentru masa (modele adecvate tematicii petrecerii) din magazine, iar pe cealalta, creeaz-o impreuna cu prichindelul tau.

Amenajati spatiul cat mai vesel si nu va zgarciti cu baloanele si ghirlandele amuzante, pe care sa scrie tot soiul de mesaje creative pentru copilasii sarbatoriti in aceasta frumoasa zi.  

Alege meniul petrecerii

Urmatorul pas in planificarea petrecerii de Ziua Copilului este meniul, care trebuie sa fie cat mai "asortat" tematicii si cu preparate in "hainute de sarbatoare", asa cum sta bine la o petrecere dedicata prichindeilor.

Pe langa aperitive haioase si preparate deghizate in cele mai simpatice personaje, nu uita de dulciuri, care subliniaza spiritul copilariei. Nu uita bomboanele, acadelele si ciocolata, cele mai importante dulciuri pentru un prichindel.

prajituri-copii

Elementul central al meniului petrecerii va fi, evident, tortul, care nu trebuie sa lipseasca din programul acestei sarbatori. Comanda-l sau prepara-l in casa, dar ai grija sa fie cat mai asortat cu tematica petrecerii.

Pune la punct programul petrecerii

Programul petrecerii este unul dintre elementele-cheie ale unui astfel de eveniment, intrucat nu doar locatia si mancarea conteaza, ci si buna dispozitie.

Pentru a asigura o atmosfera distractiva si amuzanta, este important sa introduci in program jocuri si activitati cat mai variate si interesante: jocuri, competitii, dansuri, momente speciale cu clovni sau alte personaje etc.

Pregateste un cadou sau o amintire speciala invitatilor

Pentru ca petrecerea sa fie si mai interesanta, pregatiti cate un mic dar pentru fiecare invitat si oferiti-l la plecare. Puteti opta pentru mici atentii facute manual de copil sau gatite: fursecuri, prajiturele speciale sau bombonici decorate de copil.

Cadourile de la plecare pot fi si sub forma unor crafturi simpatice, realizate de prichindel: floricele din hartie, inimioare sau felicitari.  

Tu ai mai organizat pana acum o petrecere de Ziua Copilului? Ai cateva secrete pe care ni le poti spune pentru a planifica o petrecere pe cinste de 1 Iunie? Impartaseste-le cu noi, in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Petrecere Ziua Copilului 1 Iunie copii

Articole recomandate

Citeste si despre