Copilul in zodia Berbec

/ / Modificat: 2017-05-11
Copilul in zodia Berbec

Planeta guvernanta – Marte

Piatra norocoasa – Acvamarin

Floare – Margareta

Culoare – Rosu aprins

(21 martie -20 aprilie)

Pregateste-te de calatoria vietii tale – sufletelul care va va umple casa este o sursa continua de energie si talent. Cuvantul cheie este activ. Nici trasatura de neinfricat nu-i vine rau, asa ca ai grija cu locurile inalte din casa. Ai toate sansele sa fie escaladate de cel mic pentru ca apoi sa sara de acolo.

Increderea innascuta si abilitatile naturale de a conduce pot conduce copilul pe drumul succesului in numeroase domenii. Se cere disciplina, dar nu atat de ferma incat sa-i ingradeasca trasaturile.

Copilul Berbec este foarte activ si mereu in miscare. Ii plac foarte mult activitatile care implica un consum de energie. El trebuie sa faca o serie de activitati fara ajutorul mamei, chiar daca este vorba de a manca singur sau de a da roata masutei. Ar trebui sa incurajezi acest comportament deoarece va ajuta mult in crestrea si dezvoltarea copilului tau Berbec.

Un conducator innascut

Daca baiatul sau fetita ta s-a nascut inainte de termen, asta nu ar trebui sa te surprinda deloc: copiii Berbec vor intotdeauna sa fie inaintea celorlalti. Cu bine-cunoscuta intrebare pe buze: "Am ajuns?" sunt nerabdatori sa inceapa orice activitate.

Copiii Berbec au o fire pasionata, creativa si nelinistita. Iti lasa senzatia ca au mai multa energie decat alti copii si o vitalitate care poate fi comparata doar cu curajul natural de care dispun. Atitudinea lor de "eu primul" poate reprezenta o provocare pentru oricine care trebuie sa se lupte cu egocentrismul si optimismul lui.

Deveniti legendari pentru onestitatea lor directa, copiii Berbec vor spune exact ce vad si ce gandesc. Pot depasi limitele pentru ca sunt impulsivi si au tendinta de a nu se asigura inainte de a lua o decizie.

Ca parinte al unui copil Berbec, cu siguranta nu iti sunt straine toanele si accesele de furie. Intr-adevar, copiilor Berbec le este greu sa isi controleze emotiile, dar exista si o parte pozitiva: nu vor purta pica. Indata ce conflictul s-a stins, s-a stins si furia lor.

Deoarece copiii Berbec se pricep sa initieze proiecte mari, insa nu sunt la fel de priceputi in a le duce la capat, va trebui sa te inarmezi cu rabdare si sa iti ghidezi copilul pe drumul cel bun, cu gentilete insa in acelasi timp cu fermitate.

Asigura-te de asemenea, ca face suficienta miscare. Orice activitate viguroasa va fi o buna modalitate de consumare a energiei, iar daca este un sport competitiv, cu atat mai bine. Asigura-te ca poarta echipament de protectie, deoarece, in graba lor, copiii Berbec sunt predispusi la accidente.

Mama in zodia Berbec

Mamele Berbec sunt curajoase si foarte protectoare, nu exista nimic ce nu ar face pentru a asigura siguranta si fericirea copilului sau. Echilibrul si siguranta de sine ajuta mama Berbec sa faca fata provocarilor. Este de asemenea, foarte usor ca aceasta sa devina nerabdatoare si sa se enerveze cu usurinta, asadar, este bine sa actionati cu prudenta cand mama Berbec este suparata.

Mama Berbec tinde sa fie atletica si sa ii placa sa petreaca timpul liber afara, ceea ce este un bonus atunci cand trebuie sa tina pasul cu un copil activ. Aceasta va fi un bun model pentru copii si ii va inspira sa fie activi si in forma, insa este posibil sa nu poata intotdeauna sa tina pasul cu ei.

Vestea buna este ca aceasta este un bun motivator, deci nu va avea probleme sa isi incurajeze copiii sa se avante in jocuri si activitati noi. Mamele Berbec iubesc de asemenea si aventura de aceea, s-ar putea ca rutina zilnica sa le cam dea de furca.

Mamele Berbec trebuie sa tina minte sa isi pastreze si timp pentru ele insele, nu doar pentru copii, partener si resposabilitatile casei si pur si simplu sa se distreze.

Un exemplu bun de urmat

Ca parinte Berbec esti un conducator innascut. Ai multa energie si esti foarte pasionata de ceea ce te intereseaza. Copiii tai te vor vedea ca sursa de inspiratie, curajoasa si un bun exemplu de urmat.

Pentru tine si familia ta se potriveste cel mai bine un stil de viata sanatos. Mergi cu copiii in excursii pe munte, provoaca-i la un meci de volei sau fotbal, dar ai grija sa nu devii prea competitiva, mai ales daca copiii tai sunt mai sensibili. Exprimarea intr-un mod prea agresiv a energiei s-ar putea sa fie prea mult pentru ei.

Pe de alta parte, tu esti cel mai mare suporter al lor si ei stiu asta. Tu vei fi acolo si ii vei sustine de pe margine indiferent de tipul de competitie in care se afla.

Copiii vor aprecia intotdeauna onestitatea ta si spiritul tau tanar care se va mentine chiar si cand vei inainta in varsta. Incearca sa iti arati si latura sentimentala. Arata-le copiilor tai ca se pot baza si pe suportul tau emotional, nu doar pe puterea, energia si dinamismul tau.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Zodii copii Mama zodii

Articole recomandate

Citeste si despre