Sarcina gemelara si oprirea in evolutie a celui de-al doilea fat

/ / Modificat: 2011-10-10
Sarcina gemelara si oprirea in evolutie a celui de-al doilea fat

Conform ultimelor studii efectuate, datorita noilor posibilitati de monitorizare a sarcinii, din ce in ce mai performante, s-a demonstrat ca sarcina gemelara apare in mult mai multe cazuri decat s-ar fi crezut anterior; intr-o mare parte din cazuri, unul din feti oprindu-se in evolutie inainte ca acesta sa devina vizibil ecografic.

In general, cu cat oprirea in evolutie a sarcinii se face mai precoce, in raport cu varsta gestationala, cu atat efectele ulterioare asupra celui de-al doilea fat sunt mai mici (insa aceasta regula nu este universal valabila). Mai mult decat sigur, sacul nu a fost gol, insa oul probabil ca s-a resorbit deja.

Faptul ca s-a putut evidentia acest lucru necesita o urmarire in dinamica a evolutiei ulterioare a sarcini, pentru ca nu cunoastem motivul opririi in evolutie a primului zigot (ou).

De aceea este necesara o monitorizare mai atenta a dezvoltarii fatului ramas viabil. De asemenea, in cazuri foarte rare, se intampla sa fie vorba de o sarcina intrauterina normala, la care sa se adauge o sarcina extrauterina extrauterina, situatie in care se evidentiaza ecografic, un pseudosac gestational.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina gemelara

Articole recomandate

Citeste si despre