Visele bizare din timpul sarcinii

/ / Modificat: 2011-10-12
Visele bizare din timpul sarcinii

Visele bizare din timpul sarcinii nu sunt altceva decat o modalitate prin care subconstientul tau iti arata ca toate grijile si trairile speciale pe care le resimti pe parcursul graviditatii nu dispar undeva in eter, ci sunt inregistrate in sertarele secrete ale creierului. In plus, nastrusnicii hormoni nu se odihnesc noaptea, ci contribuie la scenariile neobisnuite care iti tulbura cateodata somnul.

Cercetatorii francezi au elaborat o serie de studii menite sa explice cum ar trebui sa fie interpretate visele din timpul sarcinii. Concluzia cea mai importanta este aceea ca visele nu sunt semne premonitorii si ca nu esti singura viitoare mamica speriata acest fenomen perfect explicabil.

Specialistii te asigura ca ipostazele uneori absurde sau infricosatoare in care te visezi nu sunt decat interpretari simbolice elaborate de creier pe baza starilor emotionale deosebite prin care treci.

Multe dintre vise dezvaluie temeri ale gravidutei legate de pierderea libertatii, a echilibrului in cuplu, frica de nastere si de separatia de copil, insa nu exista un cod fix si universal valabil prin care sa descifrezi reprezentarile. Un obiect poate insemna ceva pentru tine, iar pentru altcineva poate avea un sens total diferit.

Iata cateva exemple de vise iesite din comun povestite de mamici si senzatiile pe care acestea le-au resimtit in timpul somnului sau in dimineata imediat urmatoare.

Foto: dreamsleep.net

Nasterea omuletului din turta dulce

O graviduta a visat ca bebelusul ei s-a nascut mult mai devreme de termen, sanatos dar ... sub forma unui omulet din turta dulce in miniatura. Acest lucru nu a mirat-o in vis, astfel ca a adus copilul-prajiturica acasa si a incercat sa-l alapteze. Micutul refuza cu orice chip sa inghita laptele, iar taticul a consolat-o pe proaspata mamica, spunandu-i ca "bebelusul" isi doreste probabil sa fie inmuiat in lapte, ca orice turta dulce.

Scenarii similare proiectate la nivel mental de femeile insarcinate pot avea drept protagonisti "bebelusi" din aluat, ciocolata, lemn etc.

Sanii supradimensionati

O alta mamica povesteste cum au inceput sa-i creasca intr-o noapte, in somn, inca doua perechi de sani de dimensiuni foarte generoase. Dupa un scurt "inventar", gravida a constatat (in vis) ca s-a ales cu un total de 6 sani supradimensionati si durerosi, amplasati doi cate doi pe piept, burta si pe abdomenul inferior. Revenirea ulterioara la starea constienta a fost o adevarata usurare.

Nasterea capritei

Alt vis bizar povestit de o mama cu trei copii din SUA se refera la frecventele relationari cu lumea animalelor in timpul sarcinii. Aceasta spune ca a nascut in vis, in loc de fiica sa, o caprita. Supararea acesteia din cadrul visului nu viza nasterea unui animal, ci faptul ca nimeni din maternitate nu-i spunea ca micuta ar fi fost frumoasa.

Alte vise din timpul sarcinii pot soca gravidele cu aducerea pe lume de pisicute, catelusi, pui de gaina sau hamsteri.

Evadarea bebelusului

O alta graviduta spune ca si-a visat copilul nenascut incercand sa iasa din burtica perforand cu bratele si piciorusele pielea. Cand a reusit sa scoata o manuta, mama i-a intins palma, iar bebelusul a prins-o de deget, ca intr-un scenariu demn de productiile stiintifico-fantastice de la Hollywood. Mamica spune ca a trait un sentiment inaltator si a regretat momentul in care a revenit la realitate.

Balonul nou-nascut

O viitoare mamica a visat ca a adus pe lume un balon in forma de animal. Vocea medicului spunand ca bebelusul "este o girafa" i-a ramas multa vreme intiparita in minte.

Nasterea copilului gata crescut

Un alt vis frecvent pe care femeile insarcinate il au este acela de a da nastere unui bebelus gata crescut. O mamica povesteste ca, in vis, a constatat cu mirare ca fetita ei s-a nascut avand deja varsta de 6 ani.

Interpretarile viselor din timpul sarcinii

Psihologii spun ca nu exista retete si nici simboluri universale de interpretare a viselor din timpul sarcinii. De pilda, un caine poate insemna fie agresivitate, fie loialitate.

Multe viitoare mamici aflate la prima sarcina viseaza ca au nascut un copil mare, comportandu-se ca un adult in miniatura. Aceste este un indiciu asupra faptului ca gravida se teme ca nu va fi o mama buna, din pricina lipsei de experienta.

Animalutele-pui dragalase reflecta instinctul matern care si-a atins apogeul odata cu conceptia. Daca acestea sunt infricosatoare, visul sugereaza teama de perioada postnatala si implicatiile acesteia.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vise bizare sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre