Cum sa nu te certi (prea mult) cu partenerul in sarcina. 7 metode simple

/ / Modificat: 2023-10-04
Cum sa nu te certi (prea mult) cu partenerul in sarcina. 7 metode simple

Fluctuatiile hormonale din timpul sarcinii pot deveni un motiv de cearta in cuplul tau. Fiecare gest al partenerului te poate scoate din minti, indiferent daca este facut cu bune intentii sau nu. Daca vrei ca armonia sa domneasca in casa ta pe toata perioada sarcinii si sa nu lasi hormonii sa creeze tensiuni inutile intre voi, este indicat sa tii cont de cateva trucuri care s-ar putea sa iti salveze relatia sau casnicia!

Incearca sa dormi mai mult

Lipsa de somn combinata cu furtunile hormonale din perioada sarcinii nu fac deloc casa buna cu armonia din relatia ta de cuplu. Devii mai tafnoasa, agitata si nervoasa. Nu poti face nimic pentru a "calma" fluctuatiile hormonale, dar poti incerca sa dormi ori sa te odihnesti mai mult. Fa-o in special la inceputul sarcinii, cand burtica inca nu este foarte mare si ai libertatea de a dormi confortabil, in ce pozitie doresti.  

Pastreaza distanta fata de partener

Dar nu o face inainte de a discuta cu el pe aceasta tema, astfel incat sa nu para ca il ignori. Explica-i de ce este important sa pastrezi distanta fata de el in aceasta perioada si cat de bine poate face acest lucru relatiei voastre. Nu inseamna ca trebuie sa te muti in alta camera, ci doar ca trebuie sa eviti confruntarile directe cu el, in special cele pe teme casnice, de cumparaturi sau investitii financiare.

Intalneste-te cu prietenii

Este interesant, dar interactiunea cu prietenii nu este deloc un factor de stres la fel de mare precum este cea cu partenerul tau de viata. Probabil pentru ca te vezi destul de rar cu ei, in timp ce, din nefericire, viitorul tatic iti iese tot timpul in cale, chiar si in momentele in care nervii tai sunt intinsi la maxim. Iesirile in oras, cu prietenii, reprezinta un mod de a te relaxa si de a mai domoli efectele furtunilor hormonale asupra starii tale de spirit.

Fa mai mult sex

Decat sa vorbiti si sa va calcati reciproc pe bataturi, mai bine va iubiti, mai des si mai intens decat de obicei. Daca medicul ti-a dat unda verde la activitatea sexuala, domoleste-ti nervozitatea cauzata de exploziile hormonale cu un orgasm relaxant. Serotonina si oxitocina secretate in timpul orgasmului au un efect calmant, contracarand astfel nervozitatea si agitatia care te fac irascibila.

Fa mai mult sport

Completeaza activitatea sociala si sexuala cu un program organizat de sport si vei avea parte de mai multe momente relaxante in sarcina. Tine in frau episoadele de agitatie si nervii pe care incerci din rasputeri sa nu ti-i descarci pe viitorul tatic cu o plimbare lunga in parc sau cu cateva miscari de dans reconfortante.

Fugi de senzatia de foame

O gravida infometata este ca o bomba cu ceas pentru oricine este in preajma ei. Asculta de sfatul medicilor si mananca portii mici si dese, astfel incat sa nu permiti senzatiei de foame sa puna stapanire pe starea ta de spirit. In caz contrar, vei "tuna si fulgera" in jurul tau, iar cea mai la indemana vitcima va fi, probabil, partenerul tau.

Fii directa in comunicarea cu partenerul

Daca ti-e foame, spune-i exact ce vrei sa mananci! Nu lasa loc de interpretari, confuzii si intrebari infinite care te vor enerva instantaneu. Este mai indicat ca, in aceasta perioada sensibila, sa eviti, pe cat poti, factorii care te calca pe nervi, iar comunicarea clara si concisa poate fi de ajutor.

Foto: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Hormoni sarcina Emotii sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre