10 nume de baieti care au dat numele unor melodii celebre

/ / Modificat: 2014-11-05
10 nume de baieti care au dat numele unor melodii celebre

Sursa de inspiratie pentru numele viitorului tau copil iti pot sta experientele tale de viata, amintirile pe care le porti poate inca din propria-ti copilarie... o parte corelate unor melodii care ti s-au intiparit in minte si in suflet deopotriva! Lasa muzica sa-ti fie inspiratie si arunca un ochi peste lista de nume de baieti care au dat numele unor melodii celebre!

Ghita (Gheorghe)

Ghita nu mai are nevoie de nicio prezentare. In 2006, numele a intrat pe vecie in istoria muzicii romanesti odata cu lansarea melodiei "Ghita" a micutei Cleopatra Stratan, pe atunci in varsta de doar 3 anisori. Ghita, varianta familiara a lui Gheorghe, este de altfel un prenume cu o bogata traditie si utilizare in istoria romaneasca, fiind transformat, de-a lungul timpului, si in nume de familie!  

Constantin

Constantin este un alt nume romanesc indragit si unul care a dat titlul unei piese semnate de celebrul Mircea Vintila, "Constantin si Veronica". Costica, o varianta a acestui nume, si-a gasit si ea locul in titlurile unor melodii precum "Costica, Costica" a interpretei de muzica populara Matilda Pascal Cojocarita.  

Alin

  Alin a dat numele unei melodii celebre la inceputul anilor 2000, in interpretarea trupei Sweet Kiss. Acest nume, popular si astazi printre parinti, este de altfel de origine romaneasca, avand insa corespondente apropiate si in alte limbi, precum germana si franceza.

Andrei

Andrei este numele regasit in faimoasa "Andrii Popa", piesa celor de la Phoenix (pe versuri de Vasile Alecsandri) ce canta despre ispravile haiducului cu acelasi nume. Pe langa faptul ca a dat numele acestei melodii emblematice, pe care o cunosc si cei mari, si cei mici deopotriva, Andrei este ales si astazi ca nume de botez multumita asocierii cu ocrotitorul Romaniei, Sfantul Andrei.

Vasile

Trupa de peste Prut Zdob si Zdub lansa in 2003 una dintre cele mai celebre melodii din repertoriul sau, "DJ Vasile", o colaborare cu un artist autohton cu acelasi nume. Vasile nu este insa singurul nume care a dat titlul unor piese Zdub si Zdub, discografia lor incluzand si piese ca "Draga Otee" si "Olimpia".

Luca

Luca este un nume ce aminteste de Sfantul Evanghelist Luca, insa in cultura populara este adesea fredonat ca parte a melodiei de succes semnate de cantareata americana Suzanne Vega. Piesa "Luka" a fost lansata in 1987 si a intrat, intre timp, in istoria muzicii internationale, beneficiind si de o varietate de preluari si reintrepretari, ca dovada a popularitatii sale imense.

Daniel

Daniel este numele care dat titlul unei melodii de succes, lansate in 1973 de cantaretul Elton John. Tot "Daniel" este si titlul unei piese semnate de trupa Bat for Lashes care, la randul sau, s-a bucurat de un real succes la nivel international in urma cu sase ani. Nu in ultimul rand, celebra trupa BZN are si ea o melodie al carei titlu are la baza radacina numelui Daniel, "Mr. Dan".

Alexandru

De fapt, varianta in limba spaniola a acestui nume este cea care a dat titlul unei melodii de mare succes in lumea intreaga: "Alejandro", in interpretarea excentricei Lady Gaga. Alexandru - alaturi de versiunea sa feminina - este un nume folosit la scara larga si astazi, desi nu putini sunt aceia care il considera prea comun.

Ionut

Daca, in muzica romanesca, melodiile de succes pornind de la acest nume popular nu abunda, nu acelasi lucru se poate spune despre muzica internationala. Johnny, varianta englezeasca a acestuia, a dat numele unor piese care au facut istorie, de la "Johnny B" (The Hooters) la "Johnny" (Vaya con Dios)

Jimmy

Jimmy, diminutivul numelui englezesc James, este cel care a dat titlul unei melodii care a umplut discotecile romanesti in anul 2000. Refrenul sau contagios si acordurile specifice acelor vremuri au facut ca melodia sa devina una memorabila si poate chiar sa inspire cateva nume de baieti!

Tu ce alte nume de baieti mai stii ca se afla in spatele unor slagare autohtone sau internationale? Impartaseste-ne cu noi pretioasele tale amintiri lasand un comentariu in sectiunea dedicata de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume baieti Nume copii

Articole recomandate

Citeste si despre