8 efecte ale ceaiurilor asupra frumusetii tale

/ / Modificat: 2017-02-27
8 efecte ale ceaiurilor asupra frumusetii tale

Ceaiul (verde, negru si rosu) este folosit inca din cele mai vechi timpuri pentru a imbunatati starea de sanatate. Mai mult decat atat, ceaiul poate fi folosit si pentru a corecta problemele tenului sau ale parului. Datorita antioxidantilor si proprietatilor antiinflamatorii si antiimbatranire, ceaiul este unul dintre cele mai folosite alimente. Iata cum poate actiona ceaiul asupra frumusetii tale!

Ofera stralucire parului fragil

Parul spalat cu ceai isi va recapata vitalitatea si stralucirea. Ceaiul verde si cel negru sunt de preferat pentru parul cu aspect tern. Pune ceaiul sa fiarba pret de 15 minute si apoi lasa-l sa se raceasca. Foloseste-l pentru a-ti clati parul si lasa-l sa actioneze pentru cateva minute. Dupa aceea, urmeaza procesul obisnuit de spalare a parului, folosind sampon si balsam.  

Previne inflamarea intepaturilor de insecte

Intepaturile de tantari, de paianjeni sau de furnici iti pot da mari batai de cap, iar senzatia de mancarime creeaza disconfort. Pentru a preveni inflamarea intepaturilor de insecte, este indicat sa folosesti ceai de musetel. Aplica un pliculet de ceai rece pe zonele afectate si incearca sa te relaxezi. Multumita efectului calmant pe care il are ceaiul de musetel, nu vei mai simti disconfortul cauzat de intepaturi.  

Calmeaza arsurile solare

Daca ai mers la plaja si nu te-ai protejat de razele solare, poti folosi comprese reci din ceai pe zonele afectate, astfel incat sa calmezi durerea si sa reduci roseata. Prepara ceai negru foarte concentrat, lasa-l la frigider si apoi inmoaie o batista sau dischete demachiante in el, stoarce bine si aplica pe zonele afectate de expunerea neprotejata la soare.  

Inlatura mirosul neplacut al picioarelor

Din cauza incaltamintei care nu permite aerisirea picioarelor te poti confrunta cu una dintre cele mai stanjenitoare probleme: mirosul neplacut. Pentru a scapa de mirosul neplacut, poti alege o solutie la indeamana. Fierbe ceaiul si tine picioarele cat mai mult in solutia obtinuta. Acidul tanic din ceai are proprietati antibacteriene si antifungice si contribuie la indepartarea mirosului neplacut al picioarelor.

Calmeaza ochii umflati si cearcanele

Ochii umflati si cearcanele sunt greu de acoperit chiar si cu cele mai bune produse cosmetice. Pentru a scapa de aceasta problema inestetica, utilizeaza pliculetele de ceai negru pe care le-ai folosit pentru infuzat. Plicurile de ceai trebuie pastrate la frigider inainte de a le aplica pe ochi. Cafeina din continutul ceaiului contribuie la subtierea vaselor de sange de sub piele si indeparteaza zona neagra de sub ochi.

Tonifica si hidrateaza pielea uscata

Pielea uscata este inestetica si poate cauza disconfort. Pielea isi poate pierde stralucirea si vitalitatea din cauza vremii, a alimentatiei si, uneori, a produselor cosmetice. Pentru a tonifia si hidrata pielea uscata poti folosi ceaiul verde. Cu ajutorul acestuia iti vei curata fata de impuritati, vei diminua porii, iar tenul isi va recapata stralucirea. Aplica ceai pe o discheta demachianta si curata usor fata sau pune ceaiul intr-o sticla cu pulverizator pentru a-ti hidrata tenul mai usor.

Ajuta la mentinerea si intensificarea bronzului

Ceaiul este o solutie buna si pentru a mentine si a intensifica bronzul. Pentru aceasta, este recomandat sa-ti tamponezi corpul cu un burete inmuiat in ceai negru. Astfel, bronzul va rezista mai mult timp.

Intensifica nuanta parului

Daca vrei o alternativa non-toxica pentru a-ti colora parul, ceaiul este cea mai buna solutie. Datorita proprietatilor sale vei avea un par stralucitor si in nuantele dorite. Daca esti bruneta, poti fierbe, timp de un sfert de ora, zece pliculete de ceai negru. Tinctura concentrata obtinuta trebuie aplicata dupa spalare. Las-o sa actioneze jumatate de ora, dupa care clateste bine parul.

In cazul blondelor, ceaiul de musetel este cea mai buna solutie pentru intensificarea culorii. Ceaiul de musetel concentrat se aplica pe parul uscat si se lasa sa actioneze timp de 20 de minute. Dupa aceea, se spala cu sampon si se clateste bine. Femeile roscate pot alege sa foloseasca ceaiul rosu (roiboos) pentru a obtine culoare parului mult dorita.

Tu ce alte efecte ale ceaiului cunosti si cat sunt de eficiente? Impartaseste-ti cu noi ideile in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ceai Ceai verde Ceai negru Ingrijire ten

Articole recomandate

Citeste si despre