Dureri de burta si cearcane

/ / Modificat: 2005-08-31
Dureri de burta si cearcane
Intrebare:

- Am o fetita de 6 ani si jumatate la care am observat ca i-au aparut cearcane in jurul ochilor. Ea este vioaie, se joaca dar este cam iritata, se enerveaza repede, se concetreaza greu cand trebuie sa invete o poezie sau sa faca lectii. Din totdeauna a avut pofta de mancare dar de vreo doi ani, ca sa nu piarda din timpul de joaca prefera sa guste ceva in fuga decat sa manance cum trebuie si pentru ca eu plec dimineata si vin seara (timp in care sta cu tatal ei)cred ca mananca si multe dulciuri. Cateodata se plange de dureri de burta si de dureri la incheieturile mainilor sau picioarelor. In fiecare an ii fac analizele generale si rezultatele sunt bune. De aceea va rog sa aveti amabilitatea si sa-mi spuneti ce analize trebuie sa-i fac, deoarece mi-e teama sa nu aiba carente de anumite minerale si vitamine si sa apara dereglari ale sistemului neuro-vegetativ sau altceva.

Raspuns:

Trebuie mai intai sa va ganditi la posibilitatea unei parazitoze intestinale care poate da atat dureri de burta cat si cearcane, inapetenta si - uneori- iritabilitate.


Trebuie mai intai sa va ganditi la posibilitatea unei parazitoze intestinale care poate da atat dureri de burta cat si cearcane, inapetenta si - uneori- iritabilitate.

Pentru aceasta trebuie facut un examen coproparazitologic. Acesta este cu totul altceva decat coprocultura cu care se confunda frecvent. Pentru mai multa siguranta se recomanda sa se repete de trei ori aceasta analiza (Giardia are un ciclu reproductiv cu perioade de "adormire" cand e mai putin evidenta pentru medicul de laborator).

Pe langa aceasta analiza mai trebuie facuta o hemoleucograma completa si dozarea calciului, magneziului, fosforului. Daca analizele de mai sus sunt normale este foarte recomandabil un consult homeopatic.



Il veti ajuta mult pe homeopatul dv daca veti observa in ce circumstante problemele semnalate se agraveaza sau se amelioreaza si mai ales daca fenomenele respective sunt influentate de fazele lunii. Folositi un calendar bisericesc pentru fazele lunii.

Sanatate va doreste,

dr. Mihnea DRAGOMIR

specialist in medicina familiei

www.doctordragomir.ro


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre