Prima intalnire contra cronometru cu bebe

/ / Modificat: 2011-03-01
Prima intalnire contra cronometru cu bebe

Traiesti bucuria de a avea un copilas ce creste in burtica ta, inca din momentul in care ai aflat, insa aceasta se intensifica odata cu lunile care trec, te gandesti din ce in ce mai mult la faptul ca va veni momentul in care il vei tine in brate pe bebelusul tau.


Traiesti bucuria de a avea un copilas ce creste in burtica ta, inca din momentul in care ai aflat, insa aceasta se intensifica odata cu lunile care trec, te gandesti din ce in ce mai mult la faptul ca va veni momentul in care il vei tine in brate pe bebelusul tau.

E natural ca pe parcursul sarcinii sa te napadeasca tot felul de sentimente puternice fata de copilul care urmeaza sa apara si incep sa se declanseze anumite mecanisme de ordin psihologic, de care nu esti constienta inainte de nastere. Incepi sa-ti pui intrebari sau apar sentimente de frica si ingrijorare. Sentimentul pe care il simtim numai noi, mamicile pe parcursul celor 9 luni de sarcina, este unic.

Unele mamici afla din timp ce sex are bebelul lor, altele insa asteapta cu nerabdare descoperirea acestuia la nastere.

Dincolo de entuziasm si nerabdare, a duce o sarcina nu este asa de usoara pe cat pare, viitoarea mamica devine confuza cateodata deoarece sentimentele cu privire la copil se schimba permanent.

Exista momente in care te gandesti cu frica la nastere, la cum va decurge, la cum tu si copilul veti fi afectati sau te gandesti visatoare la cum ii vei pune primii botosei.

Am dorit sa aflam cum mamicile noastre de pe Copilul.ro vad prima intalnire cu bebelusul lor sau cum a decurs aceasta deja. Sentimentul de iubire s-a regasit in cuvintele fiecarei mamici care a nascut, si de asemenea cel de dorinta arzatoare la viitoarele mamici.

Trecand prin diferite stari, fiecare mamica a trait aceeasi experienta, dar fiecare a vazut acest eveniment diferit:

Acest moment va ramane in viata mamicii pentru totdeauna:

"Este ceva ce nu poti sa descrii in cuvinte. A fost un moment unic atunci cand doamna doctor mi-a asezat-o in brate si parca a simtit ca este la mine in brate, la un minut dupa ce am nascut, si nu a scos nici un sunet, doar se uita mirata cu ochisorii ei mari si frumosi. Si acum dupa un an si jumatate imi vine sa plang de bucurie cand ma gandesc la acel moment." (Florentina M. alias florydfm).

Emotie si bucurie intr-un moment unic:

"Prima intilnire cu bebelusul meu a fost plina de emotie, neliniste, mandrie si implinire daca e sa o descriu in citeva cuvinte. Insa cine a trait aceasta experienta stie ca nu exista cuvinte sa defineasca pe deplin starea pe care o ai in acel moment...e unica! " (Mihaela P. alias misha81).

Unele mamici au trait acest moment de doua ori:

"Cu primul meu, am fost putin surprinsa cum arata, aveam emotii, dar cu al doilea, l-am indragit imediat de cum l-am vazut." ( Emanuela Mihaela S. alias emuticuta)

Iar alte mamici de mai multe ori:

"Prima intalnire cu Iustin nu mi-o mai amintesc, pentru ca... eram sub efectul anesteziei (am nascut cu cezariana). Urmatoarele intalniri au devenit din ce in ce mai emotionante, fiecare purtand incarcatura sa de sentimente. In orice caz, cert este ca noi doi am comunicat perfect din prima, el a stiut ca locul sau este in bratele mele, iar eu am realizat ca m-am nascut sa fiu mama celui mai perfect copil din lume. (Oana P. alias oana_panait).

"Fantastica, emotionanata, un timp in care nu am respirat, nu am clipit, nu am trait sau am trait prin ea - fetita mea – andreea" (Iiuliana M.).

Nu stiam ce sa imi imaginez despre prima intilnire cu bebelusa mea. Dar a fost ceva cu totul special. A ridicat putin capul de pe pieptul meu si curioasa l-a miscat putin intr-o parte. Eu i-am spus: buna, eu sunt mami, ce mica esti. Echipa din jurul meu a inceput sa rida, iar doctorul a zis ca nu e tocmai mica la 3,700 kg. Aceasta intilnire a fost cel mai frumos dar din viata mea, ceva unic si de neuitat" (Mihaela O. alias mihaela1725).

"Prima intalnire cu copilul meu a fost contra cronometru pt ca l-am vazut cateva secunde dupa care a fost dus in alta camera. In momentele acelea incercam sa retin cat mai multe aspecte. Cum arata, cu cine seamana, oricum pentru a nu mai lungi vorba in momentul in care iti vezi copilul ai un sentiment de bucurie pe care nu il poti asocia cu al moment din viata. Simti ca micutul acela care sta in fata ta este mult prea perfect, mult prea frumos pentru a fi al tau. In acele momente am avut un tumult de senzatii, frica (ca este prea mica si nu voi sti cum sa ma ocup de ea, ce sa- fac, cum sa-i dau de mancare, cum sa o i-au in brate etc.), bucurie, durere, toate veneau deodata. Oricum pentru incheiere sunt prea putine cuvintele pentru a descrie prima mea intalnire cu fetita mea acum in varsta de 5 luni. " (Daniele I. alias daniela_selena)

Viitoarele mamici asteapta cu nerabdare acest moment si deocamdata nu pot decat sa-si imagineze:

"Peste cateva luni voi naste...voi fi mamica. Cred ca va fi un moment unic, sublim, feeric. Cu certitudine nu cred ca exista cuvinte care sa exprime bucuria, fericirea, de a fi adus pe lume un ingeras, bucuria de a fi mama!

Desi suntem intr-o situatie delicata, ne dorim enorm de mult acest copil, el va fi bucuria vietii noastre, va fi sprijinul meu in anii grei ce vor urma pentru mine"
( Maria T. alias teomaria).

"Cred ca in inima mea vor inflori floricele de bucurie caci ai sentimentul acela de dragoste si iti zici ,acum sunt "MAMA!". Cu lacrimi in ochi mi-as privi copilul. Va fi minunat." (Mariana C.  alias i_u_l_i_a_n_a).

"Imi astept copilul de 4 ani, de atata timp incercam sa -l concepem. nu stiu cred voi fi foarte emotionata si nespus de fericita, va fi asa cum e "firescul", cum e soarele, cum e apusul, va fi viata si noi, eu si sotul meu ne vom naste a doua oara pentru minunea noastra si prin aceasta minune."( Mihaela M. alias verde).

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Prima intalnire bebe

Articole recomandate

Citeste si despre