Sangerarea dupa nastere

/ / Modificat: 2007-01-21
Sangerarea dupa nastere
Intrebare:

- Am nascut normal de aproape sase saptamani cu epiziotomie si inca prezint o sangerare de un rosu deschis fara vreun miros deosebit; mai am din cand in cand cate o durere de burta ca la ciclul menstrual; intrebarea mea: este normal sau ar trebui sa ma ingrijorez? Mentionez ca alaptez.

Raspuns:

Cred ca ar trebui sa va adresati medicului obstetrician care v-a urmarit sarcina si care v-a asistat la nastere, pentru un control medical, deoarece acesta este cel mai in masura sa aprecieze corect situatia, tinand cont atat de evolutia sarcinii cat si de modul de desfasurare al nasterii.

Este posibil ca sangerarea despre care spuneati sa reprezinte de fapt lohiile, care la aceasta perioada de lauzie ar trebui sa fie cel mult sero-sangvinolente, iar din anumite motive sa persiste sa fie sangvinolente; insa exista afectiuni, cu gravitate diferita, care se pot manifesta in acest mod, astfel ca este imperios necesara prezenta dumneavoastra la un cabinet de specialitate.

O ecografie ar fi utila in evidentierea uterului, eventual a cavitatii uterine (ne intereseaza prezenta la nivelul uterului a unor modificari fibromatoase care ar putea fi raspunzatoare de aceasta simptomatologie, daca aceasta cavitate uterina a devenit din cavitate virtuala o cavitate cu continut).

S-ar putea sa fie nevoie de un chiuretaj uterin hemostatic, bioptic - daca medicul curant constata ca intr-adevar sangerarea este de la nivelul uterului (acest lucru se poate stabili numai in urma unui consult clinic).

Simptomatologia dumneavoastra nu trebuie neglijata datorita varietatii de afectiuni si de evolutii ulterioare ale problemei dumneavoastra.

Dr. Ciprian Pop-Began
Obstetrica ginecologie, Spitalul Universitar de Urgenta Elias

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre