O noua utilizare cu succes a celulelor stem in tratamenul leucemiei

/ / Modificat: 2011-10-20
O noua utilizare cu succes a celulelor stem in tratamenul leucemiei

Biogenis, banca de celule stem, anunta o noua utilizare cu succes a celulelor stem recoltate din cordonul ombilical si stocate in grupul Famicord. Pentru prima data in Ungaria, celulele stem din cordonul ombilical au salvat viata unui copil in varsta de 22 de luni.

Fetita a fost diagnosticata cu leucemie in decembrie 2009. Tratamentul a fost intrerupt de mai multe ori din cauza infectiilor grave aparute in ultima jumatate a anului, fara rezultate. In cele din urma parintii au decis recoltarea de celule stem din cordonul ombilical de la fratele mai mic al fetitei.

Esantionul de sange a fost stocat in banca Krio din Ungaria (parte a Famicord, ca si Biogenis) la -190 de grade Celsius.

Proba stocata a fost analizata si aprobata in cele din urma pentru transplat de catre National Committee on Hematopoietic Stem Cell Transplantation For Children din Ungaria, fiind constatata compatibilitatea intre cei doi copii. Celulele stem extrase si conservate in mod corespunzator sunt potrivite pentru regenerarea maduvei osoase.

Transplantul a avut loc pe 29 septembrie 2010 in Ungaria, dupa ce partea bolnava a maduvei osoase a fost complet distrusa. Celulele stem au fost transplantate in maduva osoasa, de aici sangele generind celule sanatoase. Aceste celule nu contin problema maligna a pacientului, pasii urmatori putand duce spre o completa refacere a organismului. Dupa transplant primele celule noi sanatoase au fost detectate la doar doua saptamani dupa interventie. Cele peste doua luni de zile scurse de la interventie dau suficienta speranta pentru o recuperare completa si permanenta.

"Transplantul realizat cu succes in Ungaria este inca o dovada clara a importantei recoltarii si stocarii celulelor stem la nastere. Suntem deja la a cincea utilizare in grupul Famicord si speram sa putem ajuta cat mai multe familii cu probleme, acolo unde celulele stem pot avea efecte cu adevarat miraculoase", spune Cristian Lacraru, director de comunicare Biogenis, banca de celule stem.

Un nou proiect Biogenis!

De la finalul lunii Decembrie 2010, clientii care semneaza un contract de recoltare si stocare de celule stem cu Biogenis cu depozitare in Romania, beneficiaza si de o asigurare de 1.000.000 lei pentru cazul in care vor avea nevoie de un transplant autolog. Suma va putea acoperi cheltuielile de deplasare si cazare precum si costul transplantului, in limita a 1.000.000 de lei, echivalentul a peste 230.000 de euro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre