Asigurare pentru transplant cu celule stem

/ / Modificat: 2011-10-20
Asigurare pentru transplant cu celule stem

StemCellAsigurarea Stem Cell - Un produs Platinum, la initiativa Biogenis, in parteneriat cu Asigest

Platinum Asigurari-Reasigurari, la initiativa Biogenis – Banca de Celule Stem si in parteneriat cu Asigest Broker de Asigurare, lanseaza produsul de asigurare dedicat transplantului de celule stem - Asigurarea Stem Cell, un produs de asigurare de nisa, complex, care acopera toate costurile si cheltuielile generate de un transplant de celule stem.

Produsul de asigurare a fost creat ca raspuns la o nevoie existenta in piata, in contextul unui numar tot mai mare de parinti care apeleaza la recoltarea si stocarea de celule stem din cordonul ombilical.

Asigurarea pentru transplant de celule stem Stem Cell aduce un sprijin financiar complet parintilor la nevoie, rapid si in timp util, acoperind costurile si cheltuielile unui transplant de celule stem, efectuat atat in Romania, cat si in strainatate – Uniunea Europeana, daca transplantul nu poate fi efectuat in Romania.

Antonio_Souvannasouk_Anca_BabaneataCristian_Lacraru_Biogenis"Partenerii nostri Biogenis ne-au semnalat la inceputul acestui an nevoia unui asemenea produs de nisa pe piata asigurarilor din Romania. Am cautat un produs similar atat in Europa, cat si in Romania si am gasit in Platinum Asigurari partenerul impreuna cu care am dezvoltat acest produs pliat pe nevoile unui parinte care se vede nevoit sa apeleze la transplantul de celule stem recoltate la nasterea micutului pentru a-l vindeca. Ne bucuram ca suntem parte a acestui proiect si speram sa putem ajuta astfel parintii aflati in situatii atat de neplacute", spune Antonio Souvannasouk, Managing Partner, Asigest.

  

"Cand Asigest ne-a abordat intrebandu-ne daca am fi interesati sa dezvoltam un asemnea produs am spus imediat DA, pentru ca asta ne defineste, asta facem noi: suntem aproape de asiguratii nostri cu produse pliate pe nevoile lor specifice.

Credem in necesitatea unei astfel de acoperiri, in special pentru situatiile in care este vital pentru un copil diagnosticat cu o boala grava/terminala sa beneficieze cat mai rapid de un transplant. Aici intervenim noi si ajutam parintii sa-i ofere cea mai buna si rapida solutie pentru viata si sanatatea lui.

Pornind de la aceste premise, am creat o acoperire completa, care sa raspunda punctual nevoilor majore ale parintilor, garantand in acelasi timp accesul tuturor copiilor unei familii, dar si al parintilor la un transplant de celule stem provenite din sangele de cordon ombilical al Asiguratului, fara costuri suplimentare.

Acoperirea Stem Cell include o gama larga de boli grave care pot fi tratate prin transplantul cu celule stem, acordand limite de despagubire care preiau presiunea financiara a unor momente si asa extrem de dificile in viata unor parinti – pana la maxim 200.000 Euro cheltuieli aferente transplantului efectuat in Uniunea Europeana, si pana la 100.000 Euro in Romania, totul pentru o prima anuala de 120 Euro.

In dezvoltarea acestui produs special, am colaborat indeaproape cu partenerii nostrii principali in reasigurare – Gen Re, Divizia Life / Health, reasigurator de marca la nivel mondial, cotat cu AA+ de Standard & Poor’s, produsul beneficiind si de sprijinul in reasigurare al Gen Re. Credem in acest produs, in beneficiile si avantajele majore ale acestuia, si speram ca, prin el, sa aducem liniste parintilor care s-au gandit sa apeleze la recoltarea si stocarea de celule stem din cordonul ombilical", declara Anca Babaneata, CEO Platinum Asigurari.

  

cristian_lacraru_Biogenis"Serviciile Biogenis s-au dezvoltat in fiecare moment ca urmare a cerintelor viitorilor parinti. Suntem prima banca din Romania ce a stocat concentrat de celule stem, nu sange integral, intr-un contract supus direct legislatiei romane, prima banca ce a oferit stocare in doua recipiente pentru doua utilizari la o singura recoltare si prima banca ce a stocat celule stem mezenchimale izolate din cordonul ombilical.

Acest nou produs creat astazi face din Biogenis o banca de celule stem cu oferta completa, de la recoltare (sange de cordon si portiune de cordon), transport (gratuit oriunde in lume pentru rudele de gradul unu si doi) si pana la utilizare (prin produsul lansat astazi). Biogenis este in acest moment prima si singura banca din Romania ce ofera un serviciu complet pentru celulele stem", spune Cristian Lacraru, director de marketing si comunicare la Biogenis.

  

Asigurarea Stem Cell are ca principale beneficii: acoperirea cheltuielilor de transplant, investigatii si tratament precum si cheltuielile de transport si cazare (asigurat si insotitor), acces la servicii medicale de calitate si, in plus, pot beneficia de interventia de transplant chiar parintele sau / si ceilalti copii (ca asigurati aditionali).

Principalele avantaje ale Asigurarii Stem Cell sunt:


 1. Acoperirea tuturor costurilor si cheltuielilor generate de efectuarea unui transplant de celule stem, dupa cum urmeaza:

- Costuri/cheltuieli medicale necesar a fi efectuate pentru:

  • teste si proceduri pre-transplant, inclusiv tratamentul efectelor secundare;

  • transplantul efectuat asiguratului cu celule stem proprii recoltate la nastere din cordonul ombilical si/sau cu celule stem multiplicate din celule stem proprii (numai daca aceasta procedura este considerata procedura standard);

  • transplantul efectuat asiguratilor aditionali nominalizati in polita de asigurare cu celulele stem proprii asiguratului, recoltate la nasterea acestuia;

  

  • tratamentul efectelor secundare, complicatiilor care pot aparea dupa efectuarea transplantului, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data efectuarii acestuia;

  • alte cheltuieli medicale aferente transplantului asigurat.

- Costuri/cheltuieli suplimentare necesare asiguratului in deplasarile efectuate in vederea intervetiei de transplant, precum si in vizitele medicale pre si post transplant (in sublimita a 10.000 Euro), dupa cum urmeaza:

  • Cheltuieli cu transportul asiguratului (inclusiv transport de specialitate medical) precum si a maximum 2 insotitori ai acestuia;

  • Cheltuieli cu cazarea asiguratului precum si a maximum 2 insotitori ai acestuia.

 2. Acoperire cost eficienta, accesibila unei familii cu venituri medii din Romania, pentru o limita de despagubire ridicata (pana la maxim 200.000 Euro in UE si 100.000 Euro in Romania).

 3. Lista complexa de boli / afectiuni grave / terminale pentru care Stem Cell acopera costurile de transplant de celule stem recoltate din cordonul ombilical al asiguratului.

Polita Stem Cell ofera acoperire asiguratului, tuturor fratilor si/sau surorilor acestuia, precum si parintilor biologici.

BIOGENIS SRL

Bd. Dimitrie Pompei nr. 10A, cladirea CONECT 1 - parter
Sector 2, Bucuresti, ROMANIA

Tel./Fax.: +4(0) 21 312 30 41
+4(0) 31 425 48 21

logo_biogenis

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Celule stem Recoltare celule stem biogenis

Articole recomandate

Citeste si despre