Garderoba pentru 9 luni

/ / Modificat: 2009-04-15
Garderoba pentru 9 luni


Basic, functional si confortabil


Raluca Onescu

Faire Dodo Maternity Romania





... aceste criterii trebuie sa le avem in vedere, in primul rand, in momentul in care incepem sa ne gandim la hainutele pe care le vom purta in cele 9 luni de sarcina.

Spre sfarsitul primului trimestru de sarcina (in cazul fericit!) burtica incepe sa se vada, dar inainte sa fie foarte vizibila, mamica va simiti ca hainutele, in special pantalonii si fustele nu o mai incap...ce este de facut? Raspunsul vine automat:

Primele achizitii vor fi: o pereche de pantaloni si o fusta, casual sau office? Ideal ar fi si una si alta, insa, ceea ce nu trebuie sa uitam este faptul ca, nu stilul vestimentar se schimba in aceste noua luni, ci forma corpului, si atunci nu trebuie decat sa ne ADAPTAM garderoba noului statut.



Daca pana acum preferam stilul casual si situatia ne permite, continuam sa cumparam majoritatea hainutelor in acest stil, daca suntem constranse sa purtam tinute office, pentru ca job-ul ne-o cere, vom continua sa cumparam majoritatea hainutelor de gravida office. Deci, ne adaptam garderoba, nu schimbam stilul vestimentar. In plus, este si o chestiune psihologica: cu cat iti pastrezi obiceiurile de dinaintea sarcinii, cu atat vei fi mai impacata cu noul statut si tot ceea ce implica el.

Si apropos de obiceiuri, ritualul si dorinta de shopping le pastram cu sfintenie, sa nu uitam: "a fi insarcinata nu inseamna a fi bolnava" ... dar, atunci cand cumparam, ca de altfel si daca am fi fara burtica, cumparam si alegem inteligent si nu pierdem din vedere:


  • stilul vestimentar propriu
  • culorile pe care le preferam si le putem asorta
  • accesoriile pe care le avem deja si le putem asorta cu noua garderoba
  • sezoanele pe care le trecem in cele 9 luni
  • incaltamintea, care va fi adaptata si inlocuita cu una fara toc prea mare
  • lenjeria intima, care trebuie sa fie de calitate foarte buna
  • materialele sa fie foarte fine si placute la atingere
  • CONFORTUL SI FUNCTIONALITATEA


Garderoba...

Toate acestea trebuie sa ne faca sa ne simtim cat mai bine si cat mai confortabil!…sa nu uitam - daca mamica se simte bine si bebele se va simti la fel!

Pe parcurs ce sarcina evolueaza, vechea garderoba devine de nefolosit si astfel noul statut ar trebui sa ne gaseasca cu urmatoarele articole de baza, indiferent de stilul personal.

1. JEANS – poate fi adaptat si folosit si pentru o tinuta casual si una mai chic, inlocuind cu succes orice alt pantalon casual;

2. PANTALON OFFICE – ideal doua perechi pentru cele care job-ul le-o impune si o pereche pentru celelalte -  unul de baza negru care poate fi usor de asortat  si celalalt, o alta culoare – preferata si predominanta in garderoba personala si cu care  se pot crea diverse tinute de zi cu zi;

4. CAMASA alba, preferabil doua, cu modele diferite - pentru faptul ca necesita spalare foarte frecventa si una colorata, din motive estetice;

5. ROCHIA  - NEAGRA – una, versatila, care, in functie de accesorii, sa poata fi purtata  ca tinuta casual, office sau eleganta.

ROCHIA COLORATA, VIE -  cel putin una, ideal mai multe, pentru ca rochita este cel mai confortabil articol pentru o graviduta si, mai mult decat atat, poate fi purtata si dupa marele eveniment;

6. BLUZE – cateva casual /office si altele mai chic, colorate si vii, pentru a putea face combinatii si suprapuneri intre ele; la fel ca si rochitele, daca sunt cumparate cu atentie din unele magazine de specialitate, pot fi purtate cu usurinta si dupa sarcina;
Nu uita de...

7. CARDIGAN –  colorat de preferinta, un pulover versatil, pe care  sa il asortam cu bluzite diferite, care sa fie schimbate mai des si, odata cu ele, chiar daca ramane cardiganul, tinuta este automat, alta.

Acest cardigan poate fi purtat atat iarna, cat si intr-o seara mai friguroasa vara, primavara sau toamna si din nou, daca este cumparat cu atentie, va putea fi purtat si dupa sarcina;

8. LEGGINGS / COLANTI – colorati, cat mai multi – nici nu sunt foarte scumpi, purtati cu bluzite mai lungi sau rochite mai scurte – daca ne permite corpul, atentie!

9. GEACA  si o pereche de pantaloni foarte groase, casual, pentru iarna, in special pentru vacantele de la munte;

ARTICOLE DIN IN – pantaloni, rochite, fuste pentru vara torida, inul fiind un material foarte confortabil si recomandat a fi purtat in zilele calduroase;

10. PARDESIU / haina grosuta, office/eleganta/chic, adica versatila si aceasta, care in functie de ocazie, si de restul tinutei sa o putem folosi in mai multe variante si chiar si dupa sarcina;

11. TINUTA SPORT, lejera – pentru cele care continua sa fac sport si in timpul sarcinii sau pentru a fi purtata in casa;12. COSTUM DE BAIE pentru vara si, de ce nu, pentru toate anotimpurile, pentru cele care continua sa mearga la inot;

13. LENJERIE INTIMA si PIJAMAMA din cele mai fine materiale;

14. DRES – mai multe culori, pentru a-i schimba mai des si a crea senzatia ca ai schimbat intreaga tinuta;

15. INCALTAMINTE confortabila  o pereche sport-casual si alta mai eleganta, in cazul in care marimea pantofului s-a schimbat si ACCESORII cat mai multe, colorate, speciale care, in definitiv, pot fi purtate si dupa sarcina.

La prima vedere, sunt o multime de articole de baza, pe care trebuie sa le inlocuim, insa, cu putina atentie si cu multa dorinta si vointa de a ramane la fel de cocheta ca si inainte de a ramane insarcinata, cu o imaginatie bogata, bun gust si bun simt, nici macar cu bani multi, putem sa ne cream tinute diferite, unice, folosind doar cateva piese vestimentare.

IMPORTANT ESTE CE SI CUM CUMPARAM – exista brand-uri de specialitate, FAIRE DODO MATERNITY, este un exemplu potrivit, care, dupa studii indelungate si o atentie deosebita asupra materialelor, concep hainutele pentru gravide in asa fel incat pot fi purtate si dupa perioada de sarcina, respectand atat tendintele din moda dar, in primul rand, confortul, functionaliatea de care ai nevoie mai ales in timpul sarcinii, dar si dupa.

Astfel, "investitia" in aceste haine nu este doar pentru o perioada scurta, ci pentru una indelungata, asemanatoare cu cea de dinainte de sarcina.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre