Ce spun copiii despre iubire

/ / Modificat: 2017-02-08
Ce spun copiii despre iubire

Ne iubim copiii si incercam fiecare in felul nostru sa ii invatam ce este iubirea. Uneori le-o explicam ca pe o problema matematica, o desenam sau o legam de cate o zi de Sfantul Valetin sau Dragobete. Dar, de cele mai multe ori, ii iubim pur si simplu si stim ca iubirea se va strecura cu tot cu intelesul ei printre fapte si gesturi. Incercam sa spunem "te iubesc" celor dragi si credem ca totul este pe inteles.

Curiosi fiind din fire, ne-am gandit sa verificam ce inteleg copiii din tot ceea ce spunem, dar mai ales din ceea ce nu spunem. Din ceea ce facem pentru ei si pentru toti ceilalti din jurul nostru. Am intrebat copii de diferite varste ce este iubirea si cum o inteleg ei. Haideti sa vedem ce raspunsuri am primit. Urmand exemplul si cuvintele lor, poate vom intelege si noi mai bine ce este iubirea...

"Cred ca iubirea e atunci cand vin de-afara si am mainile foarte inghetate, iar sora mea ma descalta si imi incalzeste mainile sufland pe ele..." (Vlad, 5 ani)

"Eu o iubesc pe mama si atunci ii aduc papucii cand ajunge acasa, ca sa i se incalzeasca picioarele..." (Iulia, 5 ani)

"Atunci cand copiii de la gradinita nu o asculta pe Maria, eu ma duc si le spun sa o lase in pace pentru ca ea este cea mai desteapta, cea mai frumoasa si eu o iubesc, chiar daca ea nu ma baga in seama..." (David, 6 ani)

"Eu sunt iubirea!" (a spus baietelul mamicii irinao si asta pentru ca ea ii spune astfel in fiecare zi)

"Iubirea este ceva bun si daca ai iubire inseamna ca cineva te apara si are grija de tine." (Denisa, 4 ani, fetita mamicii llorikiss)

"Cand mama imi da o bucatica de ciocolata nu plec de langa ea pana nu imi mai da inca una pentru sora mea..." (Ana Maria, 6 ani si jumatate)

"De exemplu, eu o iubesc pe prietena mea atunci cand o las sa imi povesteasca tot ce i s-a intamplat si o supara, chiar daca imi dau seama ca nu are dreptate. Iar mai tarziu, isi da singura seama ca a gresit..." (Mara, 9 ani)

"Cand fratele meu iese de la scoala si vine dupa mine la gradi, lui ii este foarte foame. Iar eu ii dau intotdeauna gustarea mea..." (Ionut, 5 ani)

"Il iubesc pe tata si il strang tare, tare cand vine seara acasa..." (Adriana, 4 ani)

"Daca mama adoarme seara pe canapea pentru ca e foarte obosita, eu ma joc un pic in liniste ca sa o las sa se odihneasca... si apoi radem impreuna..." (Matei, 5 ani)

"Sora mea este cea mai draguta sora de 6 ani. De cate ori scrie corect un cuvant, face corect un calcul la matematica sau stie un cuvant in engleza, am fluturi in stomac si sunt mandra de ea..." (Claudia, 10 ani)

"O iubesc pe mama si de cate ori vine suparata si obosita de la serviciu am rabdare si nu o contrazic deloc..." (Irina, 9 ani)

"Cand tata se supara ca nu am facut ordine in camera, eu ascult intotdeauna parerea lui. " (Robert, 8 ani)

"Cred ca imi place de Darius pentru ca stau si il ascult povestind despre pasiunea lui pentru insecte, desi mie imi este foarte teama de ele..." (Oana, 10 ani)

"O ajut intotdeauna pe bunica si o iubesc pentru ca imi duc singura sacul cand venim de la gradi..." (Ilinca, 5 ani si jumatate)

"Bunicul meu este cel mai tare... Imi citeste povesti in fiecare zi si eu ma fac ca nu observ atunci cand mai greseste ...pentru ca el e foarte batran si mai adoarme cate un pic. " (Andrei, 6 ani)

Cam asta am aflat de la copii despre iubire. Vom incerca sa punem si noi in aplicare macar cateva din toate aceste feluri de a iubi. Daca mai stiti si voi alte feluri, spuneti-ne si noua, nu tineti iubirea numai pentru voi!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Iubire copii Valentines Day Valentines Day copii Sfantul Valentin copii Sentimente copii Ziua indragostitilor copii

Articole recomandate

Citeste si despre